Hoe lang kunnen Taco Bell-maaltijden ongekoeld worden bewaard? | KeukenSnitches (2023)

Misschien ben je 's avonds laat uitgegaan in de hoop een restaurant te vinden dat nog open is. En Taco Bell, de populaire nachtelijke plek voor iedereen die honger heeft, roept je naam. Het enige nadeel is dat je veel te veel hebt gekocht en nu wilt weten wat je met je restjes moet doen?

Je mag Taco Bell nooit consumeren, wat meer dan 2 uur op kamertemperatuur heeft gestaan. Voedsel ontwikkelt bij deze temperatuur in korte tijd veel ziektekiemen en u kunt er waarschijnlijk ziek van worden als u het eet. Voedsel komt ook veel vaker in contact met ziektekiemen in de lucht, waardoor de kans op voedselvergiftiging nog groter wordt.

Het is altijd het beste om op veilig te spelen als het gaat om de mogelijkheid van voedselvergiftiging. Dit is met name het geval als u reeds bestaande aandoeningen heeft of lid bent van de meer kwetsbare bevolkingsgroepen. We hebben deze gids voor je gemaakt om je te helpen je overgebleven Taco Bell veilig te eten!

Wat gebeurt er als je een Taco Bell-maaltijd 's nachts laat staan?

U mag geen tacobellen consumeren die langer dan twee uur bij 40 graden Fahrenheit (4 graden Celsius) zijn weggelaten.

Als de temperatuur hoger is dan 32 graden Celsius, dan moet je je eten na een uur weggooien. De meeste voedingsmiddelen zullen bij deze temperaturen gevaarlijke niveaus van bacteriën gaan ontwikkelen.

De FDA raadt aan om geen voedsel te consumeren, bereid of rauw, dat op kamertemperatuur is bewaard.

De belangrijkste reden voor deze bacterieontwikkeling is dat temperaturen tussen 40-90 graden Fahrenheit (4-32 graden Celsius) bekend staan ​​als de gevarenzone.

Dit vertaalt zich naar bacteriën die zich elke twintig minuten snel vermenigvuldigen, de meeste schattingen suggereren dat bacteriën zelfs elke twintig minuten kunnen verdubbelen.

Het is de hoeveelheid bacteriën die ertoe doet in gevallen van voedselvergiftiging, omdat het de kans op een ernstige infectie vergroot.

Wat zijn de meest voorkomende bacteriën in voedsel?

E coliis een veel voorkomende bacterie die in voedsel wordt aangetroffen en de meeste stammen zijn niet schadelijk. Tenzij u bejaard of erg jong bent of een reeds bestaande aandoening heeft. De meeste mensen zullen slechts lichte maagklachten ervaren en het lichaam zal het in uw ontlasting verwijderen.

Salmonellais een andere veel voorkomende bacterie die in voedsel wordt aangetroffen. Deze bacterie komt uit ontlasting of urine, maar wordt eigenlijk het meest overgedragen tussen mensen.

Velen gaan ervan uit dat het afkomstig is van dierlijke mest, maar dat is niet het geval. De meeste gevallen van voedselvergiftiging gebeuren nadat het voedsel is gekookt en aangeraakt door iemand die zijn handen niet goed heeft gewassen.

Salmonella kan worden gedood door het voedsel goed te verwarmen tot tussen de 145-165 graden Fahrenheit (63-74 graden Celsius). Maar het is aan de voedselverwerkers nadat het voedsel is opgewarmd om ervoor te zorgen dat ze het niet met vuile handen aanraken en de oppervlakken goed reinigen.

Listeriais de zeldzaamste, maar ook de gevaarlijkste van de door voedsel overgedragen ziekten en bacteriën. Deze bacterie komt ook uit dierlijke en menselijke uitwerpselen, maar de symptomen zijn veel ernstiger.

De beste manier om listeria te voorkomen, is door uw voedsel te koken tot de hierboven vermelde temperaturen en ervoor te zorgen dat u op de juiste manier met voedsel omgaat.

Wat kan er gebeuren als je een taco consumeert die bedorven is?

Het meest voorkomende resultaat van het consumeren van bedorven voedsel van Taco Bell is een milde vorm van voedselvergiftiging. Deze manifesteren zich meestal als een zachte ontlasting, korte periodes van diarree of maagklachten. Er zijn echter veel gevallen waarin dit veel ernstiger is en behoorlijk schadelijk kan zijn.

Voedselvergiftiging treedt op wanneer u voedsel consumeert dat besmet is met schadelijke bacteriën. Zoals we hierboven hebben beschreven, kunnen deze bacteriën worden doorgegeven aan voedsel nadat het is gekookt of het resultaat zijn van slecht gekookt voedsel.

Bacteriën komen het lichaam binnen en vervolgens herkent het lichaam het als een invasieve en gevaarlijke stof. Je antilichamen proberen deze bacterie uit je lichaam te krijgen, wat resulteert in verschillende symptomen.

Voedselvergiftiging kan leiden tot matige symptomen, die het meest voorkomen na het nuttigen van besmet voedsel. Deze symptomen omvatten het volgende:

 • Milde diarree die na een paar dagen overgaat
 • Buikkrampen
 • braken
 • Rillingen/koortsachtige symptomen
 • Lage buikpijn
 • Mogelijk bloed in de ontlasting, maar niet overdreven

Ernstigere voedselvergiftiging zal waarschijnlijk resulteren in het volgende:

 • Aanhoudend braken gedurende dagen
 • Niet in staat om voedsel of vloeistof te consumeren zonder te braken
 • Bloed in braaksel of ontlasting
 • Overmatige uitdroging
 • Zeer hoge temperaturen van meer dan 100 graden Fahrenheit (38 graden Celsius)
 • Wazig zicht
 • Droge tong

Het gevaarlijkste deel van voedselvergiftiging is de mogelijkheid van ernstige uitdroging. Als u constant moet overgeven of symptomen van uitdroging ervaart, zorg er dan voor dat u een arts raadpleegt. Bel bovendien een arts als u bloed in uw braaksel of grote hoeveelheden bloed in uw ontlasting heeft.

Hoe weet je of een taco-maaltijd slecht is geworden?

Hoe u kunt zien of een Taco Bell-maaltijd bedorven is, hangt enigszins af van het soort voedsel dat u bij Taco Bell hebt gekocht, maar de beste verklikkers zijn onder meer een ranzige geur, smaak of afwijkende kleur. Controleer ook op drassige en beschimmelde geuren of tekenen van rot op het oppervlak van het voedsel.

Voor burrito's en taco's is de beste manier om te zien of je Taco Bell bedorven is, het controleren van drassigheid en tekenen van grijze, ziekelijke kleur. De geur zal waarschijnlijk ranzig zijn met een krachtige anomia-geur.

Het vlees ziet er waarschijnlijk ook slijmerig uit en heeft mogelijk een witachtige klodder op het oppervlak. Dit geldt voor alle gerechten die u krijgt met vlees erin. Als u deze tekenen ziet, consumeer het voedsel dan zeker niet.

Andere gerechten, zoals nacho's, taco-kommen of quesadilla's, vertonen iets andere tekens. Als je vlees op een van deze gerechten hebt gekregen, let dan natuurlijk op de hierboven genoemde tekens. Er zijn echter nog enkele andere signalen waar u op moet letten.

Avocado is een veel voorkomende toevoeging aan de taco power bowl. Zorg ervoor dat je dit gerecht binnen een dag na het halen van je bowl eet of neem de avocado en zure room ernaast. Avocado zal waarschijnlijk bruin worden en ranzig worden als hij niet meer eetbaar is.

Let bij nacho's en quesadilla's op de kaas in de quesadilla of bovenop de chips en de tortilla en chips.

De meeste van deze plaatsen vertonen tekenen van drassigheid en mogelijk zelfs schimmel. Omdat deze gerechten enigszins nat zijn, is de kans op schimmelvorming groter.

Onthoud dat u niet noodzakelijkerwijs kunt vertrouwen op zicht en geur om te bepalen of voedsel nog goed is. Proef nooit eten als je niet zeker weet of het in orde is, en als je reden hebt om aan te nemen dat het bedorven is, dan kun je het het beste weggooien.

Hoe moet je overgebleven Taco Bell bewaren?

De beste manier om je Taco Bell te bewaren is in een luchtdicht bakje in de koelkast. In de originele verpakking kunt u de voeding gerust een nachtje bewaren. Maar het wordt aanbevolen om het zo snel mogelijk naar een meer afgesloten container te verplaatsen.

Wanneer u besmet, voorgekookt voedsel consumeert, neemt uw kans op een infectie toe als u uw voedsel niet goed bewaart. Een juiste opslag voorkomt dat het voedsel kruisbesmet raakt met ander voedsel in uw koelkast.

Ziektekiemen kunnen zich ook vanuit de omringende lucht op voedsel nestelen. Maak je geen zorgen als je geen luchtdichte verpakking hebt, er zijn andere opslagmethoden die je kunt proberen.

Als je eten in een soort kartonnen bakje zit, dan is dit veilig voor opslag zolang de ruimte droog is. Als je merkt dat de container vochtig kan worden terwijl hij in de koelkast staat, gooi hem dan weg. Dit is waarschijnlijk onrein water en kan u ziek maken.

Probeer Taco Bell nooit opnieuw te verwarmen om de bacteriën te doden. Hoewel koken veel bacteriën doodt, mag het niet worden vertrouwd om voorgekookt voedsel te zuiveren van de mogelijke besmetting.

Hoe lang kun je overgebleven Taco Bell bewaren?

Taco Bell is het lekkerst als je het binnen een dag na ontvangst eet, zolang het maar zo snel mogelijk na aankoop is bewaard.

Velen beweren echter dat Taco Bell tot een week in de koelkast kan worden bewaard, maar we raden aan om het bij slechts 3 dagen te houden om veilig te spelen.

Bepaalde gerechten blijven zeker beter bewaard dan andere in de koelkast. Taco's en burrito's worden na een dag of twee waarschijnlijk drassig en onaangenaam.

Evenzo kunnen nacho's niet noodzakelijkerwijs goed in de koelkast worden bewaard, vooral als er guacamole of kaassaus op zit. De frites kunnen nogal droog worden in de koelkast, dus zorg ervoor dat je het voedsel goed afdekt om te voorkomen dat ze uitdrogen.

Veel gerechten zijn echter wel tot 3 dagen houdbaar. Dit geldt ongeacht de soorten voedsel, maar bepaalde soorten zullen waarschijnlijk beter worden bewaard dan andere.

Hoe overgebleven Taco Bell-maaltijden op te warmen

U kunt uw Taco Bell-maaltijden opwarmen in de oven, op het fornuis, de magnetron en de broodroosteroven. Elke maaltijd verschilt enigszins en afhankelijk van wat je hebt, kunnen sommige methoden beter zijn dan andere.

Over het algemeen worden alle Taco Bell-maaltijden echter voldoende opgewarmd in de magnetron.

Opwarmen in de oven/broodroosteroven (meest aanbevolen):Om uw Taco Bell-gerechten in de broodroosteroven of grote oven op te warmen, moet u beginnen door uw eten op een kookplaat te plaatsen.

U kunt een laag aluminiumfolie toevoegen om te voorkomen dat het aanbrandt in de schaal. Dit is vooral handig voor kommen en nacho's.

Hoe op te warmen op de kookplaat: Om op de kookplaat te koken, begint u met het pakken van een koekenpan en deze in olie te leggen. Voeg het eten toe en kook je eten op matig tot hoog vuur.

Laat uw eten niet onbeheerd op het fornuis staan, want het moet tijdens het koken worden omgedraaid of geschud.

Opwarmen in de magnetron:De magnetron is verreweg de meest eenvoudige methode. Alles wat je nodig hebt is een magnetronbestendig bord of kom, voeg het voedsel toe en zet de magnetron ongeveer 2-4 minuten op de hoogste stand.

Voor het beste resultaat verwijdert u alle kaassaus, zure room, avocado of andere ingrediënten die beschadigd raken door de hitte.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated: 01/09/2023

Views: 5795

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.