Hoe een vrachtwagen te kiezen CDL School - Klasse A-stuurprogramma's (2023)

Hoe een vrachtwagen te kiezen CDL School - Klasse A-stuurprogramma's (1)

De beste manier om uw Klasse A CDL te halen, is door naar een vrachtwagenrijschool te gaan. Maar hoe weet je welke CDL-school bij je past?

Kosten zijn meestal de belangrijkste factor bij het kiezen van een vrachtwagenschool, en we bespraken hoe je voor school kunt betalen in devorig hoofdstuk. Maar kosten mogen niet de enige overweging zijn. Waar u training krijgt, is een cruciale beslissing die uw hele carrière beïnvloedt.

Voordat u op zoek gaat naar een CDL-school, moet u naar uw persoonlijke situatie kijken:

 • Kun je fulltime aanwezig zijn of moet je je CDL-training plannen rond andere verplichtingen zoals werk, gezin, enz.?
 • Kun je school betalen en toch aan je andere financiële behoeften voldoen?
 • Moet je elke avond thuis zijn of kun je een paar weken van huis wonen?
 • Als je elke avond thuis moet zijn, hoe ver is dan de dichtstbijzijnde vrachtwagenrijschool?

Locatie, locatie, locatie

Waar u woont, heeft onvermijdelijk invloed op uw keuze waar u naar de rijschool voor vrachtwagens gaat.

Grote stedelijke gebieden hebben meestal tientallen scholen om uit te kiezen. In een landelijk gebied heb je misschien maar één school in de buurt.

Hoe een vrachtwagen te kiezen CDL School - Klasse A-stuurprogramma's (2)

Natuurlijk kunt u naar een trainingsprogramma gaan dat buiten uw regio ligt, maar dit brengt extra kosten met zich mee en houdt u weg van huis en waarschijnlijk uw dagelijkse baan.

Als u bijvoorbeeld op het platteland van North Carolina woont, moet u elke dag 80 mijl pendelen om naar de dichtstbijzijnde CDL-school te gaan.

In zo'n situatie moet je kiezen tussen een lange reis of de kosten van huisvesting voor een verder weg gelegen school.

Een woon-werkverkeer van 80 mijl kan je naar huis brengen om je familie te zien, en dat is misschien de moeite waard.

CDL School moet aan uw behoeften voldoen

Iedereen die een Klasse A CDL-bestuurder wil worden, heeft andere behoeften, en deze behoeften helpen u te bepalen naar welke school u moet gaan.

Als je weinig geld hebt en veel rekeningen, moet je een school overwegen met een snelle doorlooptijd, wat leidt tot snelle werkgelegenheid en een regelmatig salaris in de kortst mogelijke tijd. Als geld geen probleem is, kun je veel selectiever zijn en de school kiezen met de beste uitrusting of best beoordeelde instructeurs.

Trucking School en je carrière

Houd rekening met uw uiteindelijke werk- en carrièredoelen. Als je op zoek bent naar een chauffeur die over de weg rijdt en in het weekend thuiskomt, kies dan geen school waarvan de enige uitrusting een dagcabine en een aanhangwagen van 48 voet is.

Het belangrijkste is dat u rekening houdt met het arbeidsbemiddelingspercentage of de plaatsingsgaranties van de school. Vraag hoe vaak de CDL-school banenbeurzen houdt en welke transportbedrijven aanwezig zijn. Als je een specifiek type vracht wilt vervoeren, controleer dan of je school een goede plaatsing heeft bij transportbedrijven die die vracht leveren.

Kosten

Hoe een vrachtwagen te kiezen CDL School - Klasse A-stuurprogramma's (3)

De kosten om een ​​CDL Klasse A-coureur te worden, zijn meestal de grootste overweging, en de prijs van het trainingsprogramma is slechts één mogelijke kostenpost.

Hier zijn een paar extra kosten die u kunt tegenkomen:

 • Als je naar een school buiten je regio gaat, heb je maaltijden en een plek om te verblijven nodig.
 • Als u van huis reist, wat kost dat dan? Gasprijzen kunnen snel oplopen als u lange afstanden rijdt, vijf dagen per week gedurende zeven weken.
 • De kosten voor vergunningen, fysieke onderzoeken, drugstesten, enz.

Als je ervoor kiest om naar een door het bedrijf gesponsorde school te gaan, zal dat je training betalen, maar je wordt onmiddellijk geplaatst bij dat specifieke transportbedrijf.

Zorg dat je kunt leven op desalarisvan welk transportbedrijf u zich ook aanmeldt.

Andere overwegingen voor vrachtwagenrijschool

Voordat u besluit uw zuurverdiende geld en tijd aan een vrachtwagenschool te besteden, zijn hier een paar andere vragen die u kunt stellen:

 • Is de school geaccrediteerd en volledig geautoriseerd?
 • Voldoet het programma aan de PTDI-normen?
  [Merk opBeroepsinstituut voor vrachtwagenchauffeursstelt industriestandaarden in CDL-training die de overheidsminima overtreffen. Dit type training biedt de hoogste kwaliteit van training en tevredenheidsniveau voor zowel bedrijven als studenten.]
 • Heeft de school een eigen praktijkruimte?
 • Hoeveel lestijd vergeleken met hoeveel rijtijd je krijgt?
 • Hebben ze dag- en nachtrijlessen?
 • Welke apparatuur en vrachtwagens krijg je te gebruiken?
 • Hoeveel studenten per instructeur? (We raden een leeromgeving aan met 2 studenten per instructeur.)

Je doel is om de beste opleiding te krijgen die je kunt krijgen met veel tijd achter het stuur. Streef naar minimaal 32 uur rijtijd. Houd er rekening mee dat deze ervaring je niet alleen helpt bij het vinden van een baan, maar het houdt je ook veilig op de weg!

Vraag de scholen ook wat er gebeurt als je de eerste keer niet slaagt voor je CDL-examen. De meeste best beoordeelde scholen bieden de garantie dat je de eerste keer slaagt. Als je dat niet doet, zou je de training zonder extra kosten moeten kunnen herhalen of je geld terugkrijgen.

Voor door het bedrijf gesponsorde CDL-school

Als u een door het bedrijf gesponsord trainingsprogramma bijwoont, zult u andere vragen hebben dan bij particuliere scholen. Je weet bijvoorbeeld al dat je een leidinggevende functie krijgt bij dat bedrijf, dus arbeidsbemiddeling is geen probleem.

Hoe een vrachtwagen te kiezen CDL School - Klasse A-stuurprogramma's (4)

Voor door het bedrijf gesponsorde scholen spreek je met recruiters en zij kunnen je vragen formulieren te ondertekenen voordat ze het definitieve contract naar je toesturen.

Zorg ervoor dat u geen definitief contract voor werk of betaling ondertekent.

Bewaar het e-mailadres van de recruiter met wie je hebt gesproken. Nadat u akkoord bent gegaan met de voorwaarden, e-mailt u de recruiter een samenvatting van het gesprek dat u met hen had.

Zodra u uw contracten heeft ontvangen, kunt u de voorwaarden met ons delen. We kunnen juridische informatie over dit soort contracten bieden die u kan helpen.

U kunt contact met ons opnemen via de zijbalk "Vraag het ons" aan de rechterkant van deze webpagina.

Hier zijn belangrijke uitspraken om de recruiter te vertellen:

 • Je bent betrokken en geïnteresseerd in hun bedrijf.
 • U wilt een over-the-road (langeafstands) chauffeur zijn.
 • U evalueert uw opties,
 • U wilt zich niet binden voordat u de kleine lettertjes ziet.
 • U moet ook uw financiën overwegen voordat u zich vastlegt.

Dit zijn de belangrijkste vragen die u moet stellen:

 • Wat zijn de kwalificaties die nodig zijn om het programma bij te wonen?
 • Mag ik het opleidingscontract inzien voordat ik het onderteken?
 • Wat zijn de kosten van het trainingsprogramma en wat zijn mijn verwachtingen om de kosten terug te betalen?
 • Als ik op enig moment stop met de opleiding, moet ik dan (een deel van) de opleidingskosten terugbetalen?
 • Hoe lang moet ik bij het bedrijf blijven nadat ik het contract heb ondertekend?
 • Als het programma is ingesteld voor collegegeldvergoeding, hoeveel wordt dan van elk salaris ingehouden?
 • Hoeveel geld krijg ik betaald tijdens de training, indien van toepassing? Maken maaltijden, kost en inwoning deel uit van mijn opleidingskosten?
 • Hoeveel krijg ik betaald als ik aan het rijden ben? Is het loon per kilometer, per uur of als percentage van de lading?
 • Wat voor soort uitrusting zal ik rijden tijdens de training en als ik eenmaal rijd? Hoe betrouwbaar is de apparatuur?
 • Hoe vaak mag ik naar huis? Hoeveel weken of maanden moet ik lopen? Hoeveel Miles krijg ik elke week aangeboden?

Dat zijn vragen die u aan de recruiter van de vrachtwagenchauffeur moet stellen, maar u kunt ook de chauffeurs van de vervoerder vragen naar hun programma. Grote kans dat de chauffeurs die voor dat bedrijf werken op de hoogte zijn van het trainingsprogramma.

U kunt ook aan chauffeurs van het bedrijf vragen of zij iemand kennen die het programma heeft verlaten en wat de gevolgen waren. Als je dat aan een recruiter vraagt, lijkt het misschien alsof je er al over nadenkt om te stoppen!

Meer tips om de juiste CDL-school voor u te kiezen

 • Onderzoek de websites van verschillende vrachtwagenscholen en verschillende vrachtwagenbedrijven die trainingen aanbieden.
 • Maak een lijst met scholen die u interesseren.
 • Doe eenBeter zakenbureaucontroleer op scholen die u misschien overweegt. Hoe meer onderzoek je doet, hoe groter de kans dat je de beste schoolbeslissing neemt.
 • Neem contact op met uw lokale gemeenschap of junior college. Veel scholen bieden een Klasse A CDL-vrachtwagenchauffeursopleiding aan.
 • De meeste vrachtwagenrijscholen publiceren hun tarieven niet, dus wees bereid om veel formulieren in te vullen en veel te bellen om deze informatie te vinden.
 • Bezoek een school op je lijst. Dit geeft je de gelegenheid om de school, de uitrusting en of ze ter plaatse een rijcursus hebben te zien. Praat met een instructeur en een paar studenten als je de kans krijgt.
 • Als er een vrachtwagenstopplaats bij u in de buurt is, praat dan met een paar chauffeurs om hun mening over scholen te krijgen. Vraag of ze naar school zijn geweest. Zo ja, zoek uit waar. Vraag of ze tevreden waren over de school en of ze tips voor je hebben.
 • Bekijk online recensies voor verschillende vrachtwagenscholen.
 • Als u besluit om naar een vrachtwagenrijschool te gaan buiten de staat waarin u woont, zorg er dan voor dat uw nieuwe CDL overdraagbaar is.

Na de kosten is de meest kritische factor bij het kiezen van een CDL-school echter hoe succesvol ze zijn om je na je afstuderen bij een transportbedrijf te plaatsen. Een goedkope school die je snel afstudeert, zal je niet veel goed doen als hun plaatsingssuccesratio laag is.

Over de auteur

Bijdragers: Jay Barrett (ervaren technisch schrijver voor meer dan 40 jaar met een achtergrond in vrachtvervoer). William Pearson (CDL-instructeur met meer dan 25 jaar ervaring als vrachtwagenchauffeur).

Expert Review: Luke Nold (ervaren vrachtwagenchauffeur voor meer dan 5 jaar en gepubliceerde schrijver voor Fleet Magazine).

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated: 02/12/2023

Views: 6531

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.