Calorieën verbrand in sauna: hoe ze efficiënt te gebruiken | Gezond voor beter (2024)

Sauna's zijn geweldig om af te vallen en de gezondheid te verbeteren. Maar de meeste mensen gebruiken ze niet correct. Sterker nog, veel mensen zijn zelfs bang om een ​​sauna in te gaan omdat ze bang zijn verbrand te worden.

Daarom ga ik je leren hoe je veilig en effectief kunt afvallen in een sauna. Het is niet zo eng als het klinkt. En je verbrandt jezelf ook niet!

Ik heb een paar tips en trucs om u op weg te helpen met een veilig en effectief saunadieetplan.

Inhoudsopgave

Hoeveel calorieën verbrand in een sauna?

Gemiddeld verbrand je ongeveer het dubbele van de calorieën als je in een comfortabele, op temperatuur gebaseerde kamer zou zitten. Het kan variëren van 1,5 tot 2 keer op basis van hoe warm de temperatuur is en hoe hard je lichaam werkt om zichzelf koel te houden. Bijna al het gewichtsverlies zal natuurlijk uit water komen.

Calorieën verbrand in sauna: hoe ze efficiënt te gebruiken | Gezond voor beter (1)

Watergewicht verliezen

Als u snel een paar kilo probeert af te vallen, kan zweten in een infraroodsauna nuttig zijn. Tijdens een sessie verlies je wat van het watergewicht van je lichaam, maar je moet daarna veel water drinken om gewichtstoename te voorkomen.

Mensen die dit doen zijn meestal atleten of modellen die er op een bepaalde manier uit moeten zien voor een wedstrijd of evenement.

Het kan zijn dat u niet echt afvalt, maar in plaats daarvan een deel van uw lichaamsvloeistoffen verliest. Dit betekent dat je eigenlijk geen gewicht zult verliezen. U zult zich echter lichter voelen en misschien zelfs slanker lijken.

Deze truc wordt echter niet voor iedereen aanbevolen, aangezien je moet oppassen dat je niet te veel water drinkt na je sessie. Anders loop je het risico om aan te komen.

Calorieën verbrand in sauna

Sauna's zijn geweldig om u te helpen gewicht te verliezen, omdat ze het aantal calorieën verhogen dat u in rust verbrandt. Het gebruik van alleen een sauna heeft echter geen zin als u niet ook uw calorie-inname vermindert. Je moet tijdens het sporten minder calorieën eten dan je verbrandt om af te vallen.

Als u probeert af te vallen, moet u proberen uw dagelijkse calorie-inname met 500 calorieën of meer te verminderen. Vervolgens moet u voor elk uur dat u in de sauna doorbrengt 200 calorieën extra toevoegen aan uw dagelijkse totaal. Dus als u van plan bent twee uur in de sauna door te brengen, vermenigvuldig dan uw dagelijkse calorie-inname met 0,8, wat betekent dat u uw voedselconsumptie met 400 calorieën moet verminderen.

Misschien wilt u overwegen om een ​​sauna toe te voegen aan uw fitnessroutine. Het helpt je niet alleencalorieën verbranden, maar het helpt je ook te ontspannen en tot rust te komen. Een sauna is een geweldige manier om stress en angst te verlichten, en het kan zelfs je humeur verbeteren. Bovendien voel je je er beter door na het sporten!

LIIFT MEER OVERZICHT - Resultaten, Cale ...

LIIFT MEER OVERZICHT - Resultaten, kalender, trainingsoverzicht

Calorieën verbrand in sauna: hoe ze efficiënt te gebruiken | Gezond voor beter (2)

Veiligheid In De Sauna

Het correct gebruiken van uw infraroodsauna thuis kan gevaarlijk zijn. U moet voorzichtig zijn om uzelf, uw lichaam en uw sauna voor te bereiden voordat u deze gebruikt. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden:

1.Bereid je voor

Zorg ervoor dat u goed gehydrateerd bent voordat u uw sauna gebruikt. Drink minimaal 2 liter water per dag. Als u niet genoeg water drinkt, kunt u last krijgen van hoofdpijn, duizeligheid, lage bloeddruk en spierkrampen.

2.Bereid je lichaam voor

Zorg ervoor dat u goed uitgerust bent voordat u uw sauna gebruikt. Als je je moe voelt, probeer dan elke nacht 8 uur te slapen.

3.Bereid je geest voor

Probeer te ontspannen voordat u naar de sauna gaat en denk niet aan werk of andere stressvolle dingen.

4. Bereid uw sauna voor

U mag uw sauna maar één of twee keer per week gebruiken. Als je het dagelijks gebruikt, loop je het risico een zonnesteek te krijgen.

5.Houd jezelf in de gaten

Gebruik uw sauna niet langer dan 20 minuten per keer. Als u zich licht in het hoofd, duizelig of misselijk begint te voelen, stop dan onmiddellijk met het gebruik van de sauna.

6.Houd uw voortgang bij

Houd je voortgang gedurende de week bij. Als u merkt dat u minder zweet dan normaal, of als u bijwerkingen ervaart, dient u uw arts te raadplegen.

Calorieën verbrand in sauna: hoe ze efficiënt te gebruiken | Gezond voor beter (3)

Hoe zweet je in de sauna?

Hoeveel vocht u verliest in de Finse sauna kunt u achterhalen door uzelf voor het betreden van de sauna en na het verlaten van de sauna op de weegschaal te gaan staan. De hoeveelheid vocht die tijdens de saunasessie verloren gaat, wordt bepaald door de hoeveelheid zweet die tijdens de saunasessie wordt geproduceerd.

Sauna's zijn geweldig om af te vallen, omdat ze je dwingen te zweten. De warmte zorgt ervoor dat je lichaam overtollig vocht afgeeft door middel van transpiratie. Zo lang als jijdrink voldoende vloeistoffendaarna heb je geen last van uitdroging.

De hoeveelheid zweet die u produceert, verschilt echter van persoon tot persoon. Sommige mensen zweten minder dan anderen, wat betekent dat ze misschien minder sauna's nodig hebben om vergelijkbare resultaten te bereiken.

Om uitdroging te voorkomen, moet u gedurende de dag veel drinken. Drink minimaal twee glazen water per uur. Probeer ook vruchtensappen of kruidenthee te drinken. Deze dranken bevatten natuurlijke diuretica die het proces versnellen om overtollig water uit het lichaam te verwijderen.

Calorieën verbrand in sauna: hoe ze efficiënt te gebruiken | Gezond voor beter (4)

Andere manieren om af te vallen zonder te sporten

Dagelijks vasten

Dit is een geweldig artikel over afvallen zonder te sporten. Dagelijks vasten is een geweldige manier om af te vallen zonder te sporten. Je zult je niet moe voelen op het werk of in bed omdat je langer slaapt.

Je denkt misschien niet dat je langer zou kunnen slapen, maar dat zal je echt doen. Volgens onderzoek gepubliceerd in het Journal of Clinical Sleep Medicine slapen mensen die regelmatig vasten langer.

Vasten helpt je lichaamvet verbrandensneller, waardoor je sneller afvalt. Bovendien word je er efficiënter incalorieën verbranden, wat betekent dat je in het algemeen meer calorieën verbrandt.

Dus, als je je ooit hebt afgevraagd of je het wel of niet kuntafvallen zonder te werkenuit, nu weet je dat het kan. Het enige wat u hoeft te doen is beginnenelke dag vasten.

Drink groene thee om af te vallen

Groene thee staat bekend om zijn talrijkegezondheidsvoordelen. Een van die voordelen isgewichtsverlies. Talloze studies bewijzen dat het drinken van groene thee helptcalorieën verbrandensneller en vermindert de opslag van vetten. Bovendien heeft het een maagreinigend en spijsverteringseffect.

Hoewel er tal van redenen zijn om groene thee te drinken, zijn hier twee van de meest voorkomende:

1.Het drinken van groene thee stimuleert de stofwisseling

2.Groene thee heeft een positief effect op de hormonen

Beide factoren dragen hieraan bijgewichtsverlies. Drink voldoende groene thee en je kunt beginnencalorieën verbrandensneller, en je vermindert de opslag van vetten.

Uit een studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural & Food Chemistry bleek dat ratten die een vetrijk dieet kregen gewicht verloren na toedieningextracten van groene thee. Een andere studie in het American Journal of Clinical Nutrition toonde aan dat vrouwen met overgewicht die vier kopjes groene thee per dag dronken gemiddeld 10 procent meer calorieën verbrandden dan vrouwen die geen groene thee dronken.

Het drinken van groene thee stimuleert niet alleen de stofwisseling, maar heeft ook een positief effect op de hormonen. Een studie gepubliceerd in het International Journal of Obesity wees uit dat zwaarlijvige mannen die groene thee dronken, lagere niveaus van leptine hadden, een hormoon dat honger signaleert. Lagere leptine betekent minder eetlust, wat zich vertaalt in minder verbruikte calorieën.

U hoeft niet elke ochtend urenlang te nippen aan een kopje groene thee om de vruchten te plukken van het drinken ervan. Voeg gewoon een theelepel matchapoeder toe aan een glas water en geniet van de voordelen van groene thee zonder de cafeïne. Je kunt ook proberen een handvol verse muntblaadjes aan je groene thee toe te voegen om het een verfrissende smaak te geven.

Voeg kruiden toe aan uw voedsel om af te vallen

Kruid uw dieet met hete pepers, knoflook, uien, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, kardemom, koriander, venkel, laurierblaadjes, rozemarijn, tijm, basilicum, oregano, salie, kerrie, mosterdzaad, saffraan, bieslook, peterselie, dragon en munt. Deze ingrediënten zijn geweldig om smaak aan voedsel toe te voegen zonder zout te gebruiken. Je zult merken dat ze ook veel gezondheidsvoordelen toevoegen.

Je denkt misschien niet dat gekruid voedsel goed voor je is, maar het heeft eigenlijk veel gezondheidsvoordelen. Hete pepers zijn bijvoorbeeld rijk aan antioxidanten en vitamine C. Knoflook bevat veel vezels en weinig calorieën. Kaneel helpt het cholesterolgehalte te verlagen. Nootmuskaat zit boordevol voedingsstoffen. Kruidnagel, kardemom, gember, oregano, basilicum, tijm, rozemarijn, salie, curry en mosterdzaad zijn allemaal uitstekende bronnen van mineralen. Laurierblaadjes zijn een natuurlijke bron van ijzer. Saffraan is een krachtige antioxidant. Bieslook, peterselie en dragon zijn allemaal geweldige bronnen van vitamine A en K. Munt is een geweldig hulpmiddel bij de spijsvertering. En als je je dieet echt wilt opfleuren, probeer dan wat verse kruiden aan je maaltijden toe te voegen.

Het toevoegen van kruiden aan uw dieet is een geweldige manier om af te vallen zonder te sporten. Probeer wat van deze kruiden op je favoriete gerechten te strooien. Voeg beetje bij beetje toe tot je je prettig voelt bij de smaak. Begin dan te experimenteren met nieuwe recepten.

Krijg extra slaap om gewicht te verliezen

Slaaptekort is een van de grootste redenen waarom mensen aankomen. Mensen hebben de neiging om meer te eten als ze moe zijn, en als ze niet genoeg slaap krijgen, zullen ze zich niet verzadigd voelen na het eten. Als gevolg hiervan zullen ze vaker naar voedsel hunkeren.

Er zijn verschillende manieren om af te vallen zonder te sporten. Een van de meest effectieve methoden is om elke nacht extra te slapen. Als u ten minste acht uur slaap per nacht krijgt, helpt uw ​​lichaam om magerder te wordenspierweefsel en vet verbranden. Mager spierweefselverbrandt calorieënsneller dan vet, dus goed slapen maakt het gemakkelijker om af te vallen.

Je beseft het misschien niet, maar je lichaam produceert tijdens diepe slaap meer groeihormonen. Deze hormonen stimuleren de spiergroei en voorkomen de afbraak van eiwitvoorraden in het lichaam. Bovendien neemt de afgifte van groeihormonen toe tijdens diepe slaap. Dus als je wilt afvallen, probeer dan elke nacht minstens acht uur kwaliteitsslaap te krijgen.

Eet veel eiwitten om af te vallen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe het toevoegen van eiwitten aan je dieet je kan helpenafvallen zonder te sportenof calorieën snijden. Je vindt hier veel goede tips en trucs, waaronder hoe je eiwitten in je maaltijden en snacks kunt verwerken.

Studies hebben aangetoond dat het verhogen van de eiwitinname van 15% naar 30% mensen helpt gemiddeld 11 lbs over 12 weken te verliezen en ongeveer 441 calorieën minder per dag te eten. Door simpelweg uw eiwitinname te verhogen, kunt u misschien die extra kilo's kwijtraken zonder uzelf te beperken of te trainen.

Dus als je vet wilt verliezen zonder te sporten of een streng dieet te volgen, probeer dan je eiwitinname te verhogen. Begin met het verhogen van je eiwit bij het ontbijt. Probeer in plaats van ontbijtgranen eieren te eten als ontbijt. Of voeg de hele dag door noten toe als gezond tussendoortje.

Drink veel water om af te vallen

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat het drinken van veel water je helpt om af te vallen. Maar wist je dat het drinken van water voor de maaltijd je daadwerkelijk kan helpen om minder te eten?

Studies tonen aan dat als je een groot glas (ongeveer 8 ons) water drinkt voordat je gaat eten, dit de calorie-inname met 25% kan verminderen! En het vervangen van suikerhoudende dranken door gewone oude H2O kan leiden tot nog meer gewichtsverlies. Dus drink op!

Water zorgt er niet alleen voor dat je je langer vol voelt, maar het helpt je ook om gehydrateerd te blijven. Uitdroging veroorzaakt hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid en spierkrampen. U kunt zich ook hongeriger voelen door een lage bloedsuikerspiegel. Door goed gehydrateerd te blijven, blijf je gezonder en gelukkiger.

Voeg vezels toe aan het dieet om af te vallen

Je hebt waarschijnlijk al veel gehoord over het toevoegen van vezels aan je dieet om gewicht te verliezen. Maar wist je dat er eigenlijk meerdere soorten vezels zijn? En niet alle vezels zijn gelijk gemaakt. Sommige zijn effectiever om u te helpen gewicht te verliezen dan andere.

Er zijn twee hoofdtypen vezels: oplosbaar en onoplosbaar. Oplosbare vezels lossen op in water en helpen je langer een vol gevoel te houden. Onoplosbare vezels lossen niet op in water, maar gaan door je spijsverteringsstelsel zonder afgebroken te worden. Beide soorten vezels spelen een belangrijke rol bij het gezond houden van je darmen.

Een studie gepubliceerd in het International Journal of Obesity toonde aan dat het eten van 25 gram vezels per dag geassocieerd was met een lagere BMI. Een andere studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition toonde aan dat vrouwen die 30 gram vezels per dag aten minder buikvet hadden in vergelijking met degenen die geen vezels aten.

Dus als je buikvet wilt verliezen, voeg dan vezels toe aan je dieet. U vindt tal van heerlijke keuzes in groenten en fruit. Probeer wat van deze superfoods toe te voegen aan je dagelijkse menu:

Appels

Bonen

Sinaasappelen

Perziken

Peren

Spinazie

Zoete aardappelen

Yam

Courgette

En vergeet niet om veel volle granen, noten, zaden en peulvruchten toe te voegen. Deze voedingsmiddelen bevatten veel vezels, waardoor ze vullend zijn en je een verzadigd gevoel geven.

Snijd suiker om gewicht te verliezen

Suiker is heerlijk, maar als je er te veel van eet, kan het ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.Het schrappen van suikerhoudende dranken en desserts helpt je om af te vallenzonder oefening. Vervang die lege calorieën in plaats daarvan door water.

U kunt ook uw dessertinname beperken en versies met een lager suikergehalte van uw favorieten kiezen. Probeer bijvoorbeeld Splenda te gebruiken in plaats van witte suiker in bakrecepten. Of zoek naar opties voor vruchtensap met een laag suikergehalte in plaats van gewoon sinaasappelsap.

Suiker schrappen kan moeilijk zijn, vooral omdat de meeste mensen van zoete lekkernijen houden. Het schrappen van suiker kan echter leiden tot aanzienlijk gewichtsverlies en een betere algehele gezondheid.

Laatste gedachten

Kortom, als je nog niet eerder een sauna hebt geprobeerd, is dit het perfecte moment om het eens te proberen. Niet alleen jijcalorieën verbrandenterwijl je wegzweet, maar de warmte helpt ook om spieren te ontspannen en stress te verminderen. En aangezien sauna's meestal rond de 100 graden Fahrenheit worden gehouden, zijn ze een veilige gok als het gaat om afvallen.

Voeg deze toealternatieve manieren om af te vallen, zelfs zonder te sporten en niets houdt u tegen om gezond te blijvendoelstellingen voor gewichtsverlies.

Andere veelgestelde vragen

Hoeveel calorieën verbrand je in 30 minuten in de sauna?

Sauna's zijn geweldig voorcalorieën verbranden, vooral als u probeert af te vallen. Uit een studie gepubliceerd in het Journal of Sports Medicine and Physical Fitness bleek dat deelnemers tijdens een programma van zes weken gemiddeld 3 pond per week verloren. Vermenigvuldig je om te berekenen hoeveel calorieën je zou verbranden tijdens een saunasessielichaamsgewichtin kilogram met 0,5. Deel dat getal vervolgens door 9,2 om kilocalorieën om te zetten in calorieën. Dus als je 100 kg (220 lbs) weegt, zou jeverbrand ongeveer 125 calorieën in 30 minutensauna sessie. Klinkt niet als veel, maar na verloop van tijd zal het oplopen, vooral als je andere eenvoudige manieren toevoegt om calorieën te verminderen.

Is sauna goed voor gewichtsverlies?

Sauna's zijn geweldig voorcalorieën verbranden, vooral als je regelmatig traint. Studies hebben aangetoond dat sauna's tussen de 100 en 300 extra calorieën per uur kunnen verbranden. Houd er echter rekening mee dat sauna's niet zijn ontworpen om lichaamsbeweging te vervangen; ze zouden alleen deel moeten uitmaken van een gezonde levensstijl. Naarverlies gewichteffectief, je moet goed eten en regelmatig sporten. Een sauna zal niet op magische wijze kilo's wegsmelten. In plaats daarvan is het een geweldige manier om te ontspannen en tot rust te komen na een zware training. Dus ga je gang en geniet ervan, maar verwacht geen ongewenste kilo's kwijt te raken.

Calorieën verbrand in sauna: hoe ze efficiënt te gebruiken | Gezond voor beter (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated:

Views: 6155

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.