Braziliaanse Butt Lift Recovery Guide: wat te verwachten na een BBL-operatie (2023)

Wat te verwachten na een BBL-operatie: een gids voor herstel na de operatieBBLProcedure

Er is niets beter dan je 100% comfortabel voelen met je lichaam, wat moeilijk kan zijn als je niet tevreden bent met de grootte of vorm van je billen.Dankzij eenBraziliaanse Butt Lift, of kortweg BBL, hoeft u niet af te rekenen.

Een BBL maakt het voor een chirurg mogelijk om uw billen op natuurlijke wijze te vergroten, te accentueren en te contouren. Kan het leven nog beter worden dan dat? Wij denken van niet.

Te populariteit van Brazilian butt lifts is de laatste jaren enorm gestegen. Toch komt het niet als een verrassing,het is een natuurlijke manier voor vrouwen om de buit te krijgen die ze willen en met de juiste zorg is BBL-herstel een fluitje van een cent.

Als u zich klaarmaakt voor een Brazilian Butt Lift, laat ons u dan helpen voorbereiden op wat er komt na het verlaten van de OK: herstellen, genezen en terugkeren naar uw routine met een benijdenswaardige derriére.

Lees onze Brazilian Butt Lift Recovery Guide om de procedure te begrijpen, uw postoperatieve zorg zowel in het ziekenhuis als thuis, en enkele BBL-hersteltips van onzeVIDA plastisch chirurgenom u te helpen zich op uw gemak te voelen tijdens dit proces.

Wat gebeurt er tijdens een Brazilian butt lift procedure?

Een Brazilian Butt Lift-procedure begint met liposuctie om vet te verwijderen uit de regio's rond de billen, zoals uw 'lovehandles', dijen, onderrug of heupen.

Door vet uit dit gebied te verwijderen, bereikt de chirurg twee dingen:

 1. Creëer een slankere contour rond je billen
 2. Zorg voor donorvet dat naar uw billen wordt overgebracht. Het vet van de donorplaats wordt gezuiverd en geïnjecteerd in de gebieden die u wilt verbeteren.

VIDA-chirurgen voeren de vettransplantatiestap uit met een meesterwerk in gedachten: u een buit geven met de vorm, grootte en parmantigheid waar u altijd al van hebt gedroomd.

Brazilian Butt Lift is een poliklinische operatie die onder algehele narcose wordt uitgevoerd. (Voor onze patiënten buiten de stad die op zoek zijn naar een Braziliaanse billenlift in Mexico, biedt VIDA Wellness and Beauty een rustige herstelboetiek waar ze comfortabel kunnen herstellen van plastische chirurgie.)

Wat kunt u verwachten na een Brazilian Butt Lift-operatie

Het uiteindelijke resultaat van een BBL-procedure is een prachtige, natuurlijk prachtige derriére.

Er is een herstelperiode, die enige zorg en aandacht thuis vereist, bepaalde aanpassingen aan uw routine en het gebruik van enkele nieuwe apparaten om u te helpen genezen, zoals een compressiekledingstuk en een speciaal kussen om op te zitten.

Aangezien dit een natuurlijke procedure is, is het BBL-herstelproces over het algemeen sneller dan bij andere cosmetische ingrepen.

Braziliaanse Butt Lift Recovery-tijdlijn

Braziliaanse Butt Lift Recovery Guide: wat te verwachten na een BBL-operatie (1)

Zitten na een Brazilian Butt Lift operatie.Voordat we ingaan op een gedetailleerd BBL-herstelschema, willen we ingaan op een vraag die onze chirurgen de hele tijd horen: kan ik zitten na een BBL-operatie?

Dit is een van de strengste instructies voor postoperatieve BBL-zorg: ga de eerste 3 tot 4 weken na de procedure niet direct op de billen zitten om het geïnjecteerde vet te helpen vestigen.

Moet je echt zitten? Gebruik een speciaal Brazilian butt lift kussen. Tijdens uw eerste herstel raden onze chirurgen een opblaasbaar of traagschuim kussen aan dat de druk in uw billen verdeelt.

Een groot voordeel van niet direct op de billen zitten direct na een Braziliaanse billift is het verlengen van de resultaten van vetoverdracht! Hier is waarom: maximale vetoverleving.

Wanneer vetcellen worden overgebracht naar een ander deel van je lichaam (ik kijk naar jou, buit!), moeten ze hun eigen bloedtoevoer herstellen om te overleven.

We begrijpen volledig waarom deze vraag naar boven komt, zitten is net zo natuurlijk als ademen. Maar hierover zijn de VIDA-artsen het eens: vermijd zoveel mogelijk zitten om onnodige pijn te voorkomen en het resultaat van uw natuurlijke bilvergrotingsprocedure te maximaliseren.

Direct na de Brazilian Butt Lift-operatie. Aangezien deze procedure liposuctie en vetoverdracht omvat, wordt deze poliklinische operatie uitgevoerd onder algemene anesthesie.

Direct na de operatie moet u wachten tot de verdoving is uitgewerkt. Het kan zijn dat u in onze kliniek moet overnachten, vooral als u ons vanuit het buitenland bezoekt.

Is er BBL-herstelpijn tijdens het genezingsproces?Als je je zorgen maakt over pijn, niet doen!

Ja, de BBL-procedure is een operatie en zoals bij elke chirurgische ingreep kunt u wat zwelling, pijn, blauwe plekken en een gevoelloosheid verwachten. Dit is echter allemaal tijdelijk en als u meer dan een klein ongemak voelt, wordt pijnmedicatie voorgeschreven om u op uw gemak te houden!

Zodra u naar huis gaat en tenzij anders aangegeven, moet u zich op twee dingen concentreren: rusten en korte wandelingen maken. Lopen is een eenvoudige activiteit die helpt bij het beheersen en verminderen van zwelling en blauwe plekken door uw bloedcirculatie te verbeteren.

BBL Herstel van week tot week

De eerste 7 tot 10 dagen na de Brazilian Butt Lift-operatie:Tijdens de eerste 7 tot 10 dagen van BBL-herstel vindt het grootste deel van het genezingsproces plaats, wat betekent dat u tijdens de eerste week grote veranderingen zult zien!

Uw chirurg zal u vragen een speciaal elastisch compressiekledingstuk te dragen. Compressiekleding is een hulpmiddel van onschatbare waarde dat zwelling en vochtophoping helpt minimaliseren en tegelijkertijd de strakheid van de gebieden waar u liposuctie heeft gehad, verbetert.

Denk eraan: naast het dragen van uw compressiekleding, alleen zitten als dat nodig is en uw speciale kussen gebruiken!

Weken 2 tot 6 na Brazilian Butt Lift Surgery:Bij de meeste patiënten met een Braziliaanse billenlift verdwijnen de meeste pijn, zwelling en gevoeligheid gedurende de eerste zes weken.

Onthoud dat u vanaf week 2 tot 3 van het BBL-herstelproces misschien geen ongemak voelt, maar dat u zitten toch zoveel mogelijk moet vermijden.

De meeste patiënten kunnen autorijden hervatten zodra de chirurg hen toestemming geeft om zonder beperkingen te zitten, tussen week 3 en 4.

Hoewel zwaar tillen, sporten en inspannende activiteiten nog steeds moeten worden vermeden, kunt u beginnen met het maken van krachtigere wandelingen en al uw huishoudelijke taken hervatten zoals gewoonlijk.

Week 6 en meer na Brazilian Butt Lift Surgery:Onze artsen zeggen dat de meeste van hun patiënten voldoende hersteld zijn om hun onderlichaam weer zonder beperkingen te trainen.

Voor de meeste BBL-operatiepatiënten is 80% of meer van alle pijn, zwelling, gevoelloosheid en pijn volledig verdwenen, zo niet 100%. Dit is meestal het moment waarop patiënten de uiteindelijke resultaten van hun BBL-procedure kunnen waarderen.

Niet alle overgedragen vetcellen overleven, en na BBL-herstelweek 6 kunt u genieten van de BBL-resultaten die blijvend zijn.

Nu de BBL-hersteltijd voorbij is, is het tijd om zorgeloos met die buit te pronken!

BBL-hersteltips

We hopen dat we je twijfels over het herstel van de Brazilian Butt Lift hebben weggenomen.

Hier zijn echter enkele extra BBL-hersteltips die u kunt volgen om het geïnjecteerde vet te helpen opbouwen en uw lichaam te ondersteunen tijdens het genezingsproces na de operatie:

 • Neem extra vrije tijd op het werk.De banen van de meeste mensen vereisen dat ze voor langere tijd zitten. Je voelt je misschien geweldig, je hebt misschien je kontkussen klaar voor gebruik, maar als je extra tijd vrij kunt nemen van je werk, kun je de overgebrachte vetcellen helpen overleven.
 • Eet gezond. Volg de voedingsrichtlijnen van uw chirurg, zoals het eten van uitgebalanceerde maaltijden met weinig suiker en vet. Pas op voor voedsel met een hoog zoutgehalte, omdat dit het vasthouden van vocht bevordert. Na een operatie wilt u uw lichaam helpen de zwelling te verminderen. Het eten van hele voedingsmiddelen met een laag natriumgehalte is een natuurlijke manier om dit te bereiken.
 • Zeg maar dag tegen alcohol en tabak. Om de kans op problemen met de bloedsomloop tijdens en na de operatie te verkleinen, dient u een paar weken voor en na de operatie niet te drinken en te roken. Dit zal een lange weg gaan!

Zorg voor een benijdenswaardige derriere met een van onze gediplomeerde, board-gecertificeerde plastisch chirurgen. Bel ons nu op (619)738-2144 om al uw vragen over het herstel van de Brazilian Butt Lift op te lossen!

Dr Alejandro Quiroz

Braziliaanse Butt Lift Recovery Guide: wat te verwachten na een BBL-operatie (2)

Dr. Quiroz is onze board-gecertificeerde Chief Plastisch Chirurg bij VIDA Clinic in Tijuana. Hij is gespecialiseerd in gezichtsverjonging, neklift, bilvergroting, borstvergroting, bodycontouring en meer. Hij is lid van de American Society for Aesthetic Plastic Surgery, American Society of Plastic Surgeons, International Society of Aesthetic Plastic Surgery, San Diego Plastic Surgery Society, de Mexican Society of Aesthetic & Reconstructive Plastic Surgery en de Mexican Council of Aesthetic & Reconstructive Plastic Surgery , om er maar een paar te noemen.

Gerelateerde artikelen

Lidwoord

Zal ik het gevoel verliezen als ik een schaamlipcorrectie of vaginoplastie heb?

Lidwoord

Bloedstolsels na een huidverwijderingsoperatie: hoe kunt u dit voorkomen?

Lidwoord

Hand Fat Transfer laat de handen er jonger en jonger uitzien

FAQs

How long is recovery after BBL and lipo? ›

Most BBL patients can resume light activity within seven days post-op and return to work within seven to 10 days. Avoid strenuous exercising until you feel fully recovered, at around six to eight weeks.

What to expect after lipo and BBL? ›

For a few days following your Brazilian Butt Lift, it's very common to experience bruising, swelling, and discomfort, both at the liposuction site and the injection sites.

What is the fastest way to recover from a BBL? ›

Here are expert tips and tricks to speed up your recovery.
 1. #1. Use Ice Packs. BBL Recovery: How Ice Packs Can Help You Achieve Optimal Results. ...
 2. #2. Take Pain Medication. ...
 3. #3. Avoid Sitting Down. ...
 4. #4. Drink Plenty of Water. ...
 5. #5. Eat Healthy Foods. ...
 6. #6. Exercise Regularly. ...
 7. #7. Get Enough Sleep. ...
 8. #8. Don't Smoke.

Can I sit 2 weeks after BBL? ›

Some patients are able to sit down after only two weeks, but most experienced surgeons suggest that patients avoid sitting down for six weeks after surgery. In the meantime, you will need to lie down on your stomach or remain standing.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated: 30/11/2023

Views: 5853

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.