8 beste plekken om te wonen in Texas, volgens vastgoedexperts (2024)

Alles is groter en, zo blijkt, beter, in Texas. De afgelopen paar jaar behoorde de Lone Star State tot de topstaten wat betreft verhuizingen. In 2021 kreeg Texas de meeste inwoners, volgens gegevens van dePostdienst van de Verenigde Staten, en in 2022 werd het tweede na Florida. En hoewel iedereen verschillende redenen heeft om te verhuizen, maken algemene factoren zoals een stabiele economie, een groot aantal goedbetaalde banen, veiligheid, goede scholen en recreatiemogelijkheden de beslissing zeker gemakkelijker. En Texas levert op al deze gebieden.

Methonderden kilometers kustlijnlangs de Golf van Mexico, twee majestueuze nationale parken (Big Bend en Guadalupe Mountains), meer dan 40 bergketens,schilderachtige vergezichten, populaire festivals en eersteklas entertainment, Texanen mogen zich behoorlijk gelukkig prijzen.

Als je je bij hen wilt aansluiten, lees dan verder voor acht van de beste plekken om te wonen in Texas, volgens vastgoedexperts.

01van 08

Austin

8 Best Places to Live in Texas, According to Real Estate Experts (1)

Bekend om zijn bloeiende economie; uitstekende onderwijs-, amusements- en recreatiemogelijkheden; gevarieerde eetcultuur en zonnig weer,Austinis een van de meest populaire steden in Texas – en het land. In feite was het tussen 2010 en 2020 het snelst groeiende stedelijke gebied in de VS, met meer dan een half miljoen nieuwe inwoners.volgens het US Census Bureau. De afgelopen vijf jaar heeft de leuke en ontspannen sfeer van Austin meer nieuwe inwoners aangetrokken uit staten als Californië (met name Los Angeles) en New York (New York City). Het enige nadeel is dat de vastgoedmarkt competitief is geworden, maar niet zo sterk als in de grote stedelijke gebieden aan de oost- en westkust.

"Op dit moment is het een goed moment om huizenkoper in Austin te zijn", zegt Suellen Young, makelaar bijMoreland-eigendommen, verteldReizen + Vrije tijd. “De recente hogere rentetarieven hebben ertoe geleid dat veel potentiële kopers hun zoektocht hebben stopgezet. Als gevolg daarvan hebben gekwalificeerde kopers minder concurrentie en hebben ze een grotere onderhandelingsmacht dan ooit tevoren sinds de pandemie.”

De vele wijken van de stad hebben elk type koper iets te bieden. Oost- en Zuid-Austin, evenals de binnenstad, met hun hippe restaurants, muzieklocaties en bars, zijn ideaal voor degenen die midden in de actie willen zitten. Tarrytown en Westlake zijn welvarender en gezinsvriendelijker, met bomen omzoomde straten en geweldige scholen, volgens Joe Keenan, een makelaar in onroerend goed.Vastgoed Austin.

"Dit is slechts het topje van de ijsberg als het gaat om fantastische gemeenschappen in Austin en omliggende gebieden", zei Keenan.

02van 08

Sint Antonius

8 Best Places to Live in Texas, According to Real Estate Experts (2)

San Antonio werd meer dan 300 jaar geleden gesticht als een Spaanse nederzetting en trekt nieuwe inwoners aan met zijn gevarieerde cultuur, historische binnenstad en ontluikende economie. De voormalige hoofdstad van Texasverwelkomde tussen 2020 en 2021 ruim 13.000 nieuwe inwoners, de meeste van alle Amerikaanse steden met een bevolking van 50.000 of meer.

"We hebben uitstekend eten, musea, theaters en veel culturele vieringen zoals Fiesta. Het verkeer in San Antonio is mild vergeleken met andere grote steden, en je kunt met de auto naar nabijgelegen meren reizen, het wijngebied inFrederiksburg, of de kust van Texas”, zegt Jennifer Shemwell, CEO vanPhyllis Browning-bedrijf, gedeeld met T+L.

Shemwell legde ook uit dat de lokale vastgoedmarkt immuun lijkt voor de marktschommelingen die andere stedelijke gebieden op zijn kop zetten.

"San Antonio heeft een bijzondere energie die lijkt uit te stijgen boven alles wat er op andere plaatsen gebeurt. De markt gaat niet met extreme schommelingen omhoog of omlaag, maar lijkt stabiel te blijven, ongeacht het politieke of economische klimaat. Het is een een goed moment om te kopen voor degenen die hun doeleigendom vinden, aangezien San Antonio aan populariteit wint onder andere steden in Texas, "voegde ze eraan toe.

03van 08

Houston

8 Best Places to Live in Texas, According to Real Estate Experts (3)

Met een werkloosheidscijferonder de vier procent, wat wijst op een gestage daling sinds 2020, toen de piek op 13,3 lag, is het geen wonderDe bevolking van Houston blijft groeien, die de meeste grote stedelijke gebieden van het land overtreft.

Nieuwkomers profiteren van uitstekende gezondheidszorg en medische zorglevendige kunst, performance, museumscene, en tal van parken en tuinen. De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Houston was$ 293.000 in januari 2023, dat veel betaalbaarder is dan andere grote stedelijke gebieden in de provincie, waardoor het ideaal is voor beginnende huizenkopers of vastgoedinvesteerders.

"Op dit moment zijn er verschillende wijken in Houston die bijzonder populair zijn bij huizenkopers", zegt Nancy Almodovar, CEO en makelaar bijNan en bedrijfseigendommen, vertelde T+L."The Heights, Montrose en Midtown zijn allemaal zeer gewilde gebieden, met een sterke vraag naar woningen en een grote verscheidenheid aan voorzieningen. In deze buurten vind je een mix van historische huizen en nieuwbouw, evenals tal van lokale bedrijven en uitgaansgelegenheden."

04van 08

Dallas-Fort Worth

8 Best Places to Live in Texas, According to Real Estate Experts (4)

Samen, deDallasen de metrogebieden van Fort Worth bieden het leven in de grote stad aan degenen die hunkeren naar opwinding en eersteklas entertainment, evenals een ontspannen levensstijl voor inwoners die een langzamer tempo willen. Het gebied is de thuisbasis van minstens een dozijn Fortune 500-bedrijven, waaronder Southwest Airlines, American Airlines en AT&T, wat resulteert in een bloeiende economie en een laag werkloosheidspercentage (drie procentvanaf december 2022). De regio is ook de thuisbasis van velenOpenbare scholen met een A-graaden tal van goed onderhouden parken, waaronder White Rock Lake, een stuwmeer en een favoriete plek voor de lokale bevolking om te ontspannen, paddleboarden, zeilen of rond te joggen.

"Dallas is een gemakkelijke reisbasis, halverwege tussen de stranden van de Gulf Coast en de bergen van Colorado. Het is ook centraal gelegen in de VS, waardoor het een korte vlucht is om elke richting in de VS te bereiken - noord, zuid, oost of west," Amy Timmerman, een makelaar bijDave Perry-Miller, gezegd.

Ze voegde eraan toe dat de lokale vastgoedmarkt een voortdurende stijging in waardering heeft gekend en dat deze naar verwachting in dezelfde richting zal blijven stijgen.

"Lake Highlands is een ongelooflijke buurt om te overwegen in Dallas. Het is niet alleen de thuisbasis van een van de beste basketbalteams van de middelbare school in het land, maar het is echt een klein stadje in de grote stad. Dicht bij White Rock Lake, de natuur, parken, en kreken, het is een populair gebied voor buitenliefhebbers. Het is ook een korte trip naar het centrum van Dallas, het wereldberoemde Northpark Center en de nieuwere zakelijke ontwikkelingen net ten noorden van Dallas, "legde Timmerman uit.

05van 08

Lichaam van Christus

8 Best Places to Live in Texas, According to Real Estate Experts (5)

Als je nooit ver wilt reizen om een ​​dromerig stuk goudkleurig zand te bereiken, dan is Corpus Christi jouw plek. Deze stad aan de Golf van Mexico is een populaire thuisbasis gebleken voor inwoners die op zoek zijn naar een uitstekende balans tussen werk en privéleven en voorzieningen aan de kust. Varen, vissen en strandjutten zijn hier favoriete bezigheden. Als thuisbasis van het Texas State Aquarium, de campus aan het water van Texas A&M en vele musea en kunstinstellingen, is Corpus Christi een geweldige plek voor gezinnen, jonge professionals en,steeds meer gepensioneerden.

"Woning is net zo divers als onze stad, en omdat we een stad zijn die zich om water heen wikkelt, biedt onze huisvesting een grote verscheidenheid, van nieuwe traditionele wijken tot wonen aan de waterkant aan de grachten van Padre Island. Hoewel de rentetarieven zijn gestegen, hebben we woningen gezien activiteit stabiel blijven,” Karen King, eenGroep één onroerend goedmakelaar, uitgelegd. "Eilandwoningen zijn erg populair en zijn een duurdere markt geworden. Appartementen zijn er in alle maten en prijzen, maar eengezinswoningen op het eiland beginnen in het bereik van $ 300.000."

06van 08

Zuidlake

8 Best Places to Live in Texas, According to Real Estate Experts (6)

Als een van de rijkste gemeenschappen van Texas biedt Southlake een uitzonderlijke levensstandaard op slechts 30 minuten pendelen van de regio Dallas-Fort Worth. De bestemming is vooral populair bij gezinnen, omdat het er in valteen van de best beoordeelde schooldistricten in Texasen biedt bewoners toegang tot verschillende prachtige parken en Grapevine Lake. In het hart van Southlake ligt echter het stadsplein, met luxe winkels, uitstekende restaurants en gezinsvriendelijk entertainment.

Vastgoed in Southlake is echter niet goedkoop. "De waarden in Southlake beginnen nu rond de 800.000 dollar en gaan vanaf daar omhoog. Voor een nieuwbouwhuis moet je in de omgeving ruim 3,5 miljoen dollar betalen. De meeste bestaande huizen verkopen echter tussen de 1 en 2 miljoen dollar", zegt Kim Bedwell, een makelaar bijBriggs Freeman Sotheby's International Realty, zei, en merkte op dat ondanks de hoge prijzen de huidige markt nog steeds erg sterk is en dat meerdere aanbiedingen voor één vermelding nog steeds standaard zijn.

07van 08

Tyler

8 Best Places to Live in Texas, According to Real Estate Experts (7)

Tyler staat misschien bekend als de 'Rozenhoofdstad van Amerika' (de 14 hectare grote gemeentelijke rozentuin met meer dan 35.000 rozenstruiken is een lust voor het oog), maar de stad heeft nog veel meer in petto voor haar inwoners. Tyler had desnelst groeiende arbeidsmarktin de staat Lone Star in 2021, metzorgverlenersbovenaan de lijst van grootste werkgevers in de regio.

Er zijn ook andere aantrekkelijke factoren in de grootste gemeenschap van Oost-Texas. "We hebben 25 stadsparken, waaronder Tyler State Park, dat 985 hectare aan buitenactiviteiten biedt. Tyler wordt omringd door 25 uitstekende sportmeren die prachtige mogelijkheden bieden om te vissen en varen, en een verscheidenheid aan golfbanen", zegt Jana Dillard vanStaples Sotheby's International Realty, dat is genoteerd. En voor inwoners van 21 jaar en ouder biedt Tyler ook een levendige brouwerij-, wijnmakerij- en distilleerderijscene.

Volgens Dillard heeft de lokale vastgoedmarkt "voor ieder wat wils". Ze legde uit: "Van historische bakstenen straathuizen tot nieuwe ontwikkelingen, tot huizen aan golfbanen en huizen aan het meer, de keuzes zijn divers. Tyler blijft een gewilde bestemming voor zowel fulltime huiseigenaren als tweede huiseigenaren."

08van 08

Llubbock

8 Best Places to Live in Texas, According to Real Estate Experts (8)

Alage kosten van levensonderhoud, recordwerkloosheid (slechts 2,9 procent in december 2022), en een betaalbare vastgoedmarkt hebben Lubbock tot een van de beste plekken in Texas gemaakt om te wonen. De stad, met ongeveer 300.000 inwoners, staat op de zesde plaatsbeste zakenklimaat in middelgrote stedelijke gebieden van het land, en was een van debeste plaatsen om een ​​bedrijf te starten in Texas.

"Tussen de ononderbroken horizonten botst de rijke westerse geschiedenis met een bloeiende metropool vol creatieve uitingen van goede wijn, eclectisch eten, ambachtelijk bier, kunst van wereldklasse en muzikaal erfgoed", zegt Kerri Thompson, een makelaar bijWestMark, makelaars, vertelde T+L.

Thompson merkte op dat, hoewel de gemiddelde verkoopprijs van huizen sinds vorig jaar met 17,25 procent is gestegen, huizen in deze stad in West-Texas nog steeds betaalbaar zijn. De huidige gemiddelde catalogusprijs voor een eengezinswoning bedraagt ​​$273.700, volgens gegevens vanMovoto.

8 beste plekken om te wonen in Texas, volgens vastgoedexperts (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 6475

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.