5 Hot Stone Massage-voordelen die u moet ervaren (2023)

5 Hot Stone Massage-voordelen die u moet ervaren (1)

Geschreven door Olivia Young

|

In deze gids leer je wat hotstone-massages zijn en wat de voordelen van hotstone-massage zijn, van stressvermindering tot herstel van blessures en pijnbestrijding.

De meesten van ons hebben wel eens genoten van een massage, van een geliefde of een professional. Misschien heb je traditionele massagetherapie verkend en ben je geïnteresseerd in het uitproberen van een nieuwe techniek - een techniek die je lichaam en geest kan helpen om zich gekalmeerd en gevoed te voelen op een nog dieper niveau. Als dat zo is, kijk dan eens naar hotstone-massagetherapie. Deze massagetechniek is diepgaand therapeutisch en verhoogt de bloedstroom en circulatie terwijl uw spieren en gewrichten worden aangevuld.

In deze gids leer je wat hotstone-massages zijn en wat de voordelen van hotstone-massage zijn, van stressvermindering tot herstel van blessures en pijnbestrijding. We zullen ook enkele manieren onderzoeken om uw massage-ervaring te verbeteren en naar een hoger niveau te tillen.

Wat is hotstone-massagetherapie?

Het gebruik vanhete stenen voor therapeutische doeleindenheeft een lange geschiedenis die duizenden jaren teruggaat en komt voor in verschillende culturen over de hele wereld. In de Ayurvedische geneeskunde wisselden beoefenaars warme en koude stenen af ​​voor massagedoeleinden. Er zijn berichten dat zowel Chinezen als Japanners stenen gebruiken om de spijsvertering te bevorderen en de inwendige organen gezond te houden. In Noord-Amerika zetten indianen hun traditie van het gebruik van hete stenen tot op de dag van vandaag voort.

Dus wat is een hotstone-massage? Ahotstone massageomvat het plaatsen van verwarmde basaltstenen (een soort vulkanisch gesteente) op belangrijke punten op het lichaam, zoals uw voeten of langs uw ruggengraat. Deze platte, gladde stenen worden opgewarmd in een warmwaterbad zodat de temperatuur gecontroleerd kan worden. Het is meestal tussen 110-130 graden Fahrenheit. Soms worden ook gekoelde stenen gebruikt, die worden gekoeld in een ijsemmer of koelkast.

Wanneer uw massagetherapeut hete stenen op uw lichaam legt, zal uw lichaam reageren. De hitte van hete stenen werkt om de bloedvaten te verwijden en de bloedtoevoer naar bepaalde delen van uw lichaam te vergroten. De verwarmde stenen kunnen ook je lymfestelsel stimuleren en spierontspanning stimuleren. Wanneer je de knedende werking van een typische massage combineert met de verwarmende eigenschappen van hete stenen, kan het strakke spieren losmaken en je in een staat van diepe ontspanning laten glijden.

Als je ooit een knoop in een van je spieren hebt gevoeld, is de kans groot dat het eentriggerpunt. Triggerpoints ontstaan ​​meestal als gevolg van een blessure of overmatig gebruik.Afwisselen met gekoelde stenen is nuttig voor triggerpointwerk en voor het verminderen van ontstekingen.

Massagestenen kunnen gemakkelijk in andere vormen van massagetherapie worden verwerkt. Zowel Zweedse massage als deep tissue massage worden meer herstellend door de toevoeging van hete stenen.

Wat zijn de voordelen van een hotstonemassage?

5 Hot Stone Massage-voordelen die u moet ervaren (2)

Hotstone-massagetherapie is gunstig voor verschillende gezondheidsproblemen. Hier zijn vijf manieren waarop jij of iemand van wie je houdt verlichting kan vinden.

1. Beheer van chronische pijn

Als u last heeft van rug-, nek- of schouderpijn, wilt u misschien een afspraak voor massagetherapie boeken.Talrijke studieslaten zien dat massage pijnverlichting kan bieden voor deze gebieden en chronische pijn veroorzaakt door auto-immuunziekten zoals fibromyalgie, artrose of reumatoïde artritis kan verminderen. Het gebruik van hete stenen kan gespannen spieren losser maken, waardoor u kunt uitkijken naar minder gewrichtspijn, stijfheid en verbeterde mobiliteit.

2. Kraamzorg en postnatale zorg

Zwangere vrouwen kunnen voor en na de bevalling profiteren van de helende effecten van massagetherapie. Het ontvangen van een massage voor de geboorte kan stress en angst verminderen en de weeën verminderen, of je nu een keizersnede of een natuurlijke bevalling hebt. Hoewel sommige beoefenaars het gebruik van hete stenen bij zwangere vrouwen misschien vermijden, zijn ze misschien wel het juiste ticket tijdens postnatale zorg. Verdere studies tonen een duidelijke verbetering van de postnatale slaapkwaliteit aan, waardoor de overgang naar het zorgen voor meer mensen veel gemakkelijker wordt.

3. Hartgezondheid

Bezorgd over hoge bloeddruk? Massagetherapie kan wonderen verrichten bij het verlagen van zowel de systolische als de diastolische bloeddruk. Onderzoekers ontdekten dat slechts 10 minuten massage positieve effecten had bij het reguleren van het cardiale autonome zenuwstelsel en een positieve invloed had op de hartslag.

4. Stress en angst

Stress en angst lijken amok te maken in onze samenleving, en het kan grote schade aanrichten aan uw gezondheid als het ongecontroleerd blijft. Het ontspannende karakter van een hotstone-massage kan de nadelige effecten van beide voorkomen en de stemming en het algemene welzijn helpen verbeteren. Idealiter werk je naaromgaan met stress en angstop andere ondersteunende manieren, waarbij massagetherapie nog een nuttig hulpmiddel is in uw wellnessplan.

5. Lichamelijke training en herstel van blessures

Of u nu een blessure wilt voorkomen of ervan wilt herstellen, massagetherapie kan van vitaal belang zijn. Zelfs als u geen atleet bent, kan een hotstone-massage spierspasmen verlichten, spierspanning en -pijn verminderen en de spieren helpen sneller te genezen na een training. Studies tonen aan hoe massage en fysiotherapie u kunnen helpen volledig te herstellen en uw actieve levensstijl te behouden als u zich heeft geblesseerd. Onthoud dat u het meeste profijt zult hebben van dit type massage door regelmatig afspraken te maken en u eraan te houden.

Hoewel massagetherapie veilig is, is het niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u uw arts raadpleegt voordat u een hotstone-massage krijgt als u open wonden of spataderen heeft, aan diabetes lijdt, recent een operatie heeft ondergaan of huidaandoeningen of epilepsie heeft.

Manieren waarop u uw hotstone-massage-ervaring kunt verbeteren

5 Hot Stone Massage-voordelen die u moet ervaren (3)

Een hotstone-massage is een traktatie op zich en het is misschien moeilijk voor te stellen hoe u er nog meer van kunt genieten. Geloof het of niet, u kunt een paar eenvoudige dingen opnemen in uw volgende afspraak voor massagetherapie om uw ervaring te verbeteren.

Praat met uw gediplomeerde massagetherapeut over het opnemen van etherische oliën in uw hotstone-massage. Het toevoegen van etherische oliën aan uw massagesessie kan gevoelens van ontspanning bevorderen, pijnlijke spieren en gewrichten verzachten of gewoon een aangenaam aroma toevoegen tijdens de massage.

Essentiële oliën van lavendel en ylang ylang kunnen helpen om tijdens uw massage een gevoel van rust en diepe ontspanning te creëren. Je kan ook gebruikenetherische oliën als je een hardloper bentof een actieve levensstijl leiden. Als u op uw massage rekent om u te helpen bij uw training of als onderdeel van een herstelplan voor een blessure, kunnen etherische oliën van zowel cipressen als citroengras van pas komen. Elke olie werkt goed om spierkrampen te verminderen en de bloedstroom te verhogen.

Hoewel essentiële oliën natuurlijk zijn, is het belangrijk om opmerkzaam te zijn wanneer je ermee werkt.

Zorg ervoor dat uw etherische oliën zijn verdund in een dragerolie en doe een patch-test voor eventuele allergische reacties of irritatie voordat u ze tijdens een massage gebruikt.

Als je naast je fysieke lichaam ook voor je energetische lichaam wilt zorgen, overweeg dan om tijdens je massage een met edelstenen doordrenkte lichaamsolie te gebruiken. Neem even de tijd om de helende eigenschappen van kristallen te verkennen om u te helpen een beslissing te nemen. Probeer aan de slag te gaan metrozenkwartsofamethist. Rozenkwarts is bijzonder verzorgend en stimuleert je om goed voor jezelf te zorgen. Amethist werkt om stress en angst te verlichten, waardoor beide een natuurlijke toevoeging zijn aan hotstone-massagetherapie.

Ontdek de voordelen van hotstone-therapie om te zien of het iets voor u is

5 Hot Stone Massage-voordelen die u moet ervaren (4)

Een hotstone-massage kan de perfecte gelegenheid zijn om te ontsnappen aan de stressoren van het dagelijks leven. Deze momenten van pauze zijn een geschenk, een kans om onszelf van binnen en van buiten te voeden. En u kunt uw ervaring gemakkelijk verbeteren met verzorgende oliën en aromatherapie. Als u hoopt een chronische gezondheidstoestand onder controle te krijgen, uw atletische prestaties te verbeteren of uw gespannen spieren te verlichten, kan een hotstone-massage de ideale vorm van massagetherapie voor u zijn.

5 Hot Stone Massage-voordelen die u moet ervaren (5)

Olivia Jong

Livia is gepassioneerd door kartomantie, kristallen en alles wat met spiritualiteit te maken heeft.

Ze is erg geïnteresseerd in astrologie en hoe de sterren omgaan met ons spirituele pad en het dagelijks leven. Kristallen en astrologie maken deel uit van haar reguliere spirituele praktijk.

Als mei-stier is Livia een smaragd in ons team.

FAQs

What does a hot stone massage do to your body? ›

Hot stone massage can relieve pain and tension in your muscles due to the combination of massage therapy and heat. Heat is often recommended as a way to treat achy muscles. Applying heat to an area of the body helps increase blood flow to that spot, which improves healing.

What temperature is a hot stone massage? ›

The stones are usually made of basalt, a type of volcanic rock that retains heat. According to the University of New Hampshire Health Services, hot massage stones are heated to between 130 and 145 degrees.

Is a hot stone massage better than a deep tissue massage? ›

Hot Stone Massage vs. Deep Tissue Massage. Ideally, deep tissue massage is used for treating chronic pain by loosening stress knots. On the other hand, hot stone massage is offered for enhancing circulation and relaxing tight muscles.

How does hot stone massage affect the lymphatic system? ›

These stones will warm where they touch; increasing muscular relaxation, promoting lymph flow and circulation (assisting cell and muscle waste expulsion), and increasing overall comfort during the massage treatment.

Does hot stone massage detox your body? ›

The heat from the stones helps promote sweating, which can help flush out toxins from your body. The massage itself also helps to loosen any toxins stored in your muscles. Combined, these effects can help to cleanse your body of toxins.

Does a hot stone massage release toxins? ›

Releases Body Toxins

Physical therapists believe a hot stone massage can release toxins to the skin's surface through sweating. Just drink plenty of water after your massage to help flush out these toxins. A hot stone massage can also greatly improve blood flow and circulation.

Can you shower after hot stone massage? ›

The bottom line is that you can shower after your massage if it's your preference, but you should shower safely. Take your time getting up from the massage table, listen to your body before stepping into the shower, and monitor the heat of the water to make sure the temp doesn't get too hot.

What not to do before hot stone massage? ›

The hot stones will cause an increase in your internal body temperature which can lead you to become dehydrated. It is also advised not to eat any large meals prior to your appointment. Make sure you arrive at your appointment 10-15 minutes early so you can fill out the necessary paperwork.

How much do you tip for hot stone massage? ›

Since tips are standard protocol for massage therapists, you should assume a 20 percent tip in any massage or spa treatment situation (unless a self-employed therapist specifically tells you their rate is all-inclusive). Not sure? When in doubt, always ask, says Post, who says tipping is always appreciated.

How long should a hot stone massage last? ›

How Long Does the Massage Take? We offer both 70 and 85 minute hot stone massage treatments; you can choose the one that works best for your needs and your schedule.

What are the disadvantages to hot stone massage? ›

Depending on your skin type the degree of redness or skin irritation will vary. Hot Stone Massage promotes the release of toxins deep in your muscles, which may cause side effects such as dizziness, nausea, frequent urination, headaches or fatigue, for a few days after your treatment.

Does hot stone massage release knots? ›

Multiple studies show a warm stone massage (WSM) can relax rigid muscle groups. This means it's a tried and true way to relieve knots, especially those that tend to develop in the neck and back. And we attribute these benefits directly to the treatment's heat component.

How do toxins leave the body after lymphatic massage? ›

The physical stimulation created through massage therapy treatments helps dissolve and eliminate toxin release & buildup in the tissues. They are released into the bloodstream, which then works to transport them out of the body through excretion.

Does lymphatic massage release toxins? ›

“Lymphatic drainage massage is an incredibly beneficial treatment, which works to flush out excess liquids and toxins from our system and subsequently helps to combat water retention and inflammation,” explains Tetyana Probyy-Holova (also known as the “cellulite slayer”), who knows a thing or two about shifting ...

Does massage drain lymph? ›

Lymphatic drainage massage, also known as manual lymphatic drainage, relieves swelling that happens when medical treatment or illness blocks your lymphatic system. Lymphatic drainage massage involves gently manipulating specific areas of your body to help lymph move to an area with working lymph vessels.

How often should you get a hot stone massage? ›

If you are looking at a hot stone massage purely to treat yourself and alleviate those minor everyday aches, then you can have sporadic sessions. On the other hand, if you are aiming at addressing a more specific problem, whether physical or mental, you might want to book bi-weekly appointments.

Who should not get a hot stone massage? ›

While hot stone massages are beneficial, there are some situations where you should not get one. Children, pregnant women, and cardiac patients should not get one. If you are considered an elderly client, let your massage therapist know before so they can set the stones to the correct temperature.

Do you shower after a hot stone massage? ›

The heat can also increase the risk of dehydration. Inflammation may also occur if you are already feeling sore after the massage. Wait at least 1-2 hours before showering or taking a bath.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated: 31/12/2023

Views: 5569

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.