15 minuten in de sauna verbrandt hoeveel calorieën (2024)

15 minuten in de sauna verbrandt hoeveel calorieën (1)

Overzicht

Infraroodsauna's en stoombaden doen magische dingen met het lichaam. Systemen versterken. Het hart werkt beter, de bloedsomloop circuleert vrijer en de ademhaling wordt nog gemakkelijker. Gewichtsverlies wordt toegeschreven aan enige tijd in de sauna, maar niet noodzakelijkerwijs allemaal. Calorieën verbranden gebeurt in een sauna, maar hoeveel gewicht kun je verliezen?

Er zijn meerdere factoren die hierbij een rol spelengewichtsverlies, inclusief zaken als voeding, reeds bestaande gezondheid en fitnessgewoonten. In dit artikel zullen we ons alleen richten op het verbranden van calorieën in een sauna. Zelfs als iemand per week heel veel calorieën verbrandt, nog steeds slecht eet of dat al doetgezondheidsproblemen, gaat gewichtsverlies misschien niet zoals gepland.

Wat is de sauna?

Een sauna is een kamer die wordt verwarmd tot temperaturen tussen 65,6 ° C en 90,6 ° C. Sauna's in Finse stijl worden als "droog" beschouwd, terwijl sauna's in Turkse stijl veel stoom bevatten. Mensen brengen doorgaans ongeveer 15 tot 30 minuten door in een sauna. Hoewel de temperatuur en vochtigheid variëren, werken sauna's over het algemeen hetzelfde als het gaat om de reactie van uw lichaam.

Voordat u gaat bespreken hoeveel calorieën u kunt verbranden in de sauna, moet u begrijpen hoe het werkt.

15 minuten in de sauna verbrandt hoeveel calorieën (2)

En hoe werkt het?

De populariteit van de sauna, een traditionele activiteit die al sinds de oudheid bekend is, is de afgelopen decennia nieuw leven ingeblazen in Europa en de rest van de wereld. Momenteel wordt de droge sauna veel gebruikt in sport, vrije tijd en revalidatie. De nieuwe trend zou je huid en humeur moeten verbeteren, en misschien zelfs helpen om gewicht te verliezen terwijl je niets doet. Onderzoekers geloven dat de sauna geen risico vormt voorGezonde mensen, inclusief kinderen en ouderen. Baden in een sauna heeft een grote invloed op het functioneren van veel organen en lichaamssystemen. Bij correct gebruik heeft de sauna een positief effect op de skeletspieren door de afvoer van metabolisch afval te versnellen. Saunabaden worden het meest beoefend voor herstel na inspanning. Een enkel bezoek aan een Finse sauna (drie sessies van 10 minuten bij 90°C en 10% relatieve luchtvochtigheid) direct na 30 minuten aerobics vermindert oxidatieve stress. Warmte verhoogt de efficiëntie van spierherstelprocessen; Het verbetert de flexibiliteit en rekbaarheid van bindweefselstructuren, waardoor de algemene flexibiliteit toeneemt. De sauna wordt in de sport gebruikt om het fysieke en mentale herstel van sporters te maximaliseren. Toch kan ongecontroleerd saunabaden een risico vormen voor verschillende aandoeningen, zoals B. Ernstige uitdroging, hitte-uitputting, beroerte en brandwonden.

Hoe verschillende soorten sauna's werken

De meest populaire soorten sauna's:

• Houten sauna- dit is de traditionele sauna. De houtkachel verwarmt de rotsen en bereikt hoge temperaturen. De luchtvochtigheid binnen is vrij laag.

• Infraroodsauna -Het principe van een infraroodsauna is gebaseerd op het gebruik van lichtgolven om het menselijk lichaam te verwarmen zonder de cabine te verwarmen.

• Elektrisch verwarmde sauna -Dit type sauna gebruikt een elektrische wand- of vloerverwarming om de cabine te verwarmen. Het biedt hoge temperaturen met een lage luchtvochtigheid.

• Hammam (Turks badhuis) -Dit is de plek waar de luchtvochtigheid bijna 100% is terwijl de temperaturen laag zijn.

Lees verder om erachter te komen hoeveel calorieën u precies kunt verbranden in een sauna en hoe u een sauna kunt gebruiken om uw fitness- en gewichtsverliesdoelen te bereiken.

Verbranden sauna's calorieën?

Ja, sauna's en stoombaden verbranden calorieën die u kunnen helpen gewicht te verliezen! Deze verwarmde omgevingen ontspannen niet alleen het lichaam, maar stimuleren ook de stofwisseling, de bloedstroom, het hart en het cardiovasculaire systeem.

Er wordt online beweerd dat sauna's u kunnen helpen om af te vallen. Dat kan zeker, maar dat betekent niet dat het gemakkelijk is. Of u nu de voordelen van een sauna of stoombad afkeurt of graag tijd doorbrengt in een van deze kamers, het onderzoek is specifiek als u beweert dat u calorieën verbrandt.

15 minuten in de sauna verbrandt hoeveel calorieën (3)

Bereken hoeveel calorieën u kunt verliezen in een sauna

Tegenwoordig is het niet zo moeilijk om precies te bepalen hoeveel calorieën je kunt verliezen in de sauna. Er zijn enkele geweldige rekenmachines voor het verbranden van calorieën die u op internet kunt vinden.

De vergelijking is niet al te ingewikkeld en u kunt snel inschatten hoeveel calorieën u tijdens elke training kunt verbranden. Vermenigvuldig het aantal calorieën dat u in 30 minuten in de sauna kunt verbranden met 1,5. Het resultaat is afhankelijk van uw lichaamsgewicht en de temperatuur in de sauna. Het aantal verbrande calorieën als je 30 minuten zit x 1,5 = Het aantal verbrande calorieën als je 30 minuten in de sauna zit. Dit is een gemiddeld aantal calorieën dat je kunt verliezen, maar het kan ook hoger zijn. U moet het aantal verbrande calorieën in dezelfde tijd verdubbelen als u wilt weten hoeveel calorieën u tijdens het sporten maximaal kunt verbranden.

Het aantal verbrande calorieën in 30 minuten zitten x 2 = Het aantal verbrande calorieën in 30 minuten zitten in de sauna

De cijfers die u krijgt, geven echter een standaardbereik aan van hoeveel calorieën het menselijk lichaam in de sauna kan verbranden.Het aantal calorieën dat u in deze tijd kunt verbranden, is afhankelijk van:

•Je gewicht

•Je gewicht

• Je leeftijd

• Uw geslacht

Laten we eens kijken hoe het er in een realistisch voorbeeld uitziet wanneer u hiervoor een basaalmetabolische snelheidscalculator gebruikt.

Een 30-jarige vrouw, 5 voet, 5 inch (165 cm) lang en 68 kg (150 pond) heeft een BMR van 1.492 calorieën. Dit komt overeen met ongeveer 31 calorieën per 30 minuten.

Hoe zorgt een sauna of stoombad ervoor dat je afvalt?

15 minuten in de sauna verbrandt hoeveel calorieën (4)

Een sauna helpt je af te vallen door het lichaam harder te laten werken. Je lichaam moet de temperatuur regelen door te zweten. De hartslag neemt toe en de circulatie neemt met één niveau toe. Vervolgens verhoogt het ook de stofwisseling. Wanneer u een sauna verlaat, kunt u direct gewichtsverlies ervaren. Het is heel gebruikelijk. Helaas kunt u deze cijfers niet vertrouwen. Wat je verliest is niet vet. Het is het watergewicht dat verloren gaat als je zweet. In feite kan een saunasessie van 30 minuten tot twee liter water verbruiken. Wanneer u rehydrateert, keert het watergewicht meteen terug. Laat je dus niet misleiden door wat de weegschaal zegt direct nadat je uitstapt! Ja. Maar je bouwt geen spieren op, je verbrandt geen drastisch verhoogd aantal calorieën en je verliest eigenlijk alleen maar watergewicht. Bovendien, als je het water dat je zweet niet vervangt, zal je lichaam het moeilijker hebben om af te vallen. Het gewicht dat u verliest door in een vochtige kamer te zitten, is puur water, water dat u moet vervangen zodra u afvalt, anders droogt uw lichaam gewoon ernstig uit. Het niet oefenen van de juiste hydratatie in een van deze hotboxen is ongezond en maakt het moeilijker voor je lichaam om permanent af te vallen, aangezien hydratatie een essentieel onderdeel is van het verliezen van extra gewicht. Echt, je wilt geen sauna gebruiken om af te vallen, zelfs niet in de meest tijdelijke gevallen. Als je bijvoorbeeld snel probeert af te vallen voor een evenement, of als je een bepaalde jurk probeert aan te trekken, zul je je slecht voelen (en er misschien zelfs zo uitzien) nadat je de laatste paar kilo's in een sauna bent kwijtgeraakt. voor het evenement, zonder je lichaam te rehydrateren na de zweetsessie. Consistente, gematigde gezonde gewoonten zijn essentieel om gewicht te verliezen en te behouden. Doe je best om extremen en snelle oplossingen te vermijden, aangezien dit meestal oplichterij is, nietgezond, of niet houdbaar op de lange termijn.

Wees voorzichtig als u probeert af te vallen in de sauna

De sauna is heilzaam en over het algemeen onschadelijk als u zich aan de gebruiksregels houdt en goed voor uzelf zorgt. Het ernstigste probleem dat mensen nieuw zijn bij desauna kan worden geconfronteerdis uitdroging. Omdat beginners vaak voordelen willen behalen en zo snel mogelijk willen afvallen, kunnen ze hun lichaam in gevaar brengen. Onthoud altijd dat je door de extreme hitte hevig gaat zweten, wat betekent dat je veel vocht verliest. Als het vochtverlies veel groter is dan de inname, kun je uitgedroogd raken. Drink daarom voldoende water voordat u de sauna in gaat en tijdens en na de sessie.

Zorg voor een medisch noodgeval als u een van de volgende tekenen van uitdroging opmerkt:

• Extreme dorst

• droge mond

• Duizeligheid

• Hoofdpijn

• Lage frequentie van urineren

Bovendien moet u zeer voorzichtig zijn bij het gebruik van desaunaals u zwanger bent of lijdt aan chronische ziekten zoals:

• Hart- en vaatziekten

• suikerziekte

• nierziekte

Deze omstandigheden kunnen het begin van uitdroging versnellen.

Sauna's en hartgezondheid

De hoge hitte in een sauna zorgt ervoor dat je bloedvaten opengaan en dichter bij het huidoppervlak komen. Wanneer de bloedvaten verwijden, verbetert uw bloedcirculatie en daalt uw bloeddruk. Enkele recente onderzoeken hebben verbanden gevonden tussen regelmatig saunagebruik en een verbeterde gezondheid van het hart. Mensen met hartproblemen, zoals een onregelmatige hartslag of een recente hartaanval, wordt over het algemeen echter aangeraden om sauna's te vermijden. Mensen met hoge bloeddruk kunnen sauna's gebruiken, maar de American Heart Association (AHA) waarschuwt voor het wisselen tussen extreem hoge en koude temperaturen, omdat dit uw bloeddruk kan verhogen. Ook moeten degenen die hartmedicatie gebruiken hun arts raadplegengebruikmaken van een sauna.

De afhaalmaaltijden

Volgens Harvard Health Publications is 15 of 20 minuten in een sauna zitten voor de meeste mensen oké. Maar sauna's kunnen je uitdrogen, dus drink veel water ervoor en vooral erna. Als u bepaalde hartaandoeningen heeft, zoals aritmie, hartfalen of klepaandoeningen, vermijd dan sauna's tenzij u toestemming heeft van uw cardioloog. Als je lange tijd in een sauna zit, loop je het risico op een zonnesteek en de mogelijkheid van nierbeschadiging, beroerte of hartaanval, volgens Military.com.

• Volgens Harvard Health Publications is 15 tot 20 minuten in de sauna zitten voor de meeste mensen oké.

• Als u bepaalde hartaandoeningen heeft, zoals aritmie, hartfalen of klepaandoeningen, dient u sauna's te vermijden, tenzij uw cardioloog u hiertoe opdracht heeft gegeven.

• Hoewel een saunasessie geen vervanging is voor een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging, kan het aantal calorieën dat u in een sauna kunt verbranden zeker een aanvulling zijn op uw normale fitnessinspanningen.

• Voor gezonde volwassenen is het veilig om in een sauna te zitten bij een temperatuur van 87,8 °C. Als je zwanger bent of een chronisch gezondheidsprobleem hebt, is het eerste wat je moet doen een arts raadplegen.

15 minuten in de sauna verbrandt hoeveel calorieën (5)

Conclusies

De resultaten van ons onderzoek toonden significante correlaties tussen BMI- en BML-waarden. De BMI is een goede indicator van de hoeveelheid vocht die het lichaam verliest in een droge sauna. Een toename van de BMI ging gepaard met een onevenredige toename van de BML, uitgedrukt als een percentage van de totale lichaamsmassa. Onze resultaten laten zien dat mensen met een hoge BMI meer kans hebben om uitgedroogd te raken. Vul daarom tijdens het saunabad altijd de vloeistoffen bij. De voorgestelde vergelijkingen voor het berekenen van BML-waarden op basis van iemands BMI kunnen nuttig zijn bij het schatten van het aantal vloeistoffen dat mannen en vrouwen aan hun tank zouden moeten toevoegen tijdens een bezoek aan een droge sauna. Aanzienlijke verschillen in BML-waarden tussen proefpersonen met vergelijkbare somatische parameters (lengte, lichaamsgewicht en BMI) suggereren dat andere factoren (onafhankelijk van BMI) de BML kunnen beïnvloeden. Naast BML-scores, lengte en massa, moeten toekomstige studies een analyse van lichaamscomponenten bevatten om de bijdrage van elk lichaamscomponent aan de BML te bepalen.

15 minuten in de sauna verbrandt hoeveel calorieën (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 6195

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.