14 effectieve manieren om uw hond van de bank te houden (2023)

Is je hond veel te veel op de bank gaan hangen? Kom je vaak thuis om je hond te zien liggen luieren op je bank of fauteuil? Zo ja, en u bent er niet blij mee, wat kunt u doen?

14 effectieve manieren om uw hond van de bank te houden (1)

14 effectieve manieren om uw hond van de bank te houden (2)

Leuk weetje!

Waarom liggen honden graag op de bank? Omdat het comfortabel is! Studies beweren dat meer dan 80% van de honden dol is op de bank, vooral wanneer hun favoriete mens erop zit!

Honden zijn graag bij ons en zitten graag bij ons op onze meubels. Vaak zitten ze graag op de bank, ook als we er niet zijn. Soms wil je ze niet per se op het meubilair. Misschien heb je net een nieuwe bank en wil je deze hondenhaarvrij houden. Veel eigenaren van gezelschapsdieren klagen dat hun honden hun intrek nemen op hun grote, comfortabele bank en deze uiteindelijk bedekken met hondenhaar. Het haar is niet alleen moeilijk schoon te maken, maar het kan ook gaan stinken. Om eerlijk te zijn, dit is niet de schuld van uw hond. Voor degenen die het niet erg vinden dat hun honden hun meubels met hen delen, is dit geen probleem. Maar voor degenen die dat wel doen, is het het beste om te leren wat u kunt doen om hem van het meubilair af te houden.

Voordat we verder gaan, laten we eerst even stilstaan ​​bij waarom uw hond in de eerste plaats zo dol lijkt te zijn op de bank. Veel mensen beweren dat ze het doen om hun dominantie in huis te tonen. Wauw, achteruit! Je schattige pelspuppy probeert je niets te bewijzen. In plaats daarvan is het heel goed mogelijk dat de zachte bank veel comfortabeler is dan de vloer, en in het geval van koude gebieden is de bank gewoon warmer dan de koude, harde vloer. Als u er eerder geen bezwaar tegen heeft gemaakt, heeft uw hond aangenomen dat u het goed vindt en heeft hij er een gewoonte van gemaakt. Als jij degene bent die hem op de bank heeft uitgenodigd voor een knuffel (zucht!), Nou, wie kan hem dat kwalijk nemen? Het punt is dat uw hond alleen de voorkeur geeft aan de bank omdat deze comfortabeler is dan de plek waar u hem wilt laten zitten/slapen.

Effectieve ideeën om uw hond van de bank te houden

Opleiding

Train uw hond vanaf de puppyfase, het zal minder tijd kosten om een ​​langdurige gewoonte aan te nemen. We weten dat dit op dit moment misschien niet jouw situatie is en dat je hond misschien geen puppy meer is, maar je kunt hem nog steeds trainen om van de bank of de fauteuil af te blijven, wat je maar wilt, hoewel het wat langer zal duren. Sla of schreeuw niet tegen uw hond - geen negatieve bekrachtiging. Leer uw hond in plaats daarvan de "Uit!" keu. "Uit" betekent, zet alle vier de voeten op de grond. Deze keu is op veel gebieden nuttig, ook op de bank. Oefen door iets te gebruiken waar hij op kan komen. Misschien een opstapje, of misschien heb je een meubel waar hij op mag. Laat hem erop gaan staan, wijs naar de grond met iets lekkers in je hand en zeg: "Uit!". Als hij eenmaal beneden is, geef hem dan het lekkers. Herhaal, herhaal, herhaal! Met een beetje oefening zal je hond helemaal wegblijven van de bank.

Het gedrag van Off vastleggen

Het vastleggen van het gedrag wanneer het gebeurt, is een geweldige manier om aan "Uit" te werken. Je wilt er zeker van zijn dat je altijd iets lekkers op zak hebt. U wilt er altijd zeker van zijn dat u positieve bekrachtiging voor uw hond gebruikt. Wanneer uw hond op de bank gaat zitten, trek dan terloops zijn aandacht en gooi zijn favoriete traktatie op het tapijt/de vloer. Hij zal de traktatie geleidelijk beginnen te associëren met op de grond blijven en zal niet meer op de bank klimmen. Je moet echter heel voorzichtig zijn bij het toepassen van deze techniek. Je wilt er zeker van zijn dat hij niet het patroon creëert van op de bank springen, iets lekkers krijgen en weer omhoog springen om het lekkers te krijgen. U wilt er zeker van zijn dat u het patroon doorbreekt door vele malen te behandelen als hij eenmaal op de grond ligt. misschien zelfs wat sits en downs doen om van onderwerp te veranderen.

De hond in een bench zetten

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geven er de voorkeur aan hun hond in een bench te doen voordat ze het huis verlaten, om de bank hondvrij te houden. Als uw hond bench getraind is en de bench leuk vindt, is dit een ideale oplossing.

Toegang tot die kamer elimineren

Sluit een deur naar de kamer of plaats een babyhekje. Elimineer toegang zodat ze niet in de kamer kunnen komen waar het meubilair staat. Dit is een trefzekere manier om het gedrag te stoppen! Beheer, beheer, beheer!

Geef je hond een comfortabel bed

Is het bed van je hond comfortabel genoeg om op te slapen? De reden waarom uw hond van de bank houdt, kan zijn dat zijn eigen bed niet comfortabel genoeg is. Zorg ervoor dat zijn beddengoed zacht en warm is en groot genoeg om comfortabel te kunnen liggen. Als je wilt, kun je hem naast zijn bed ook een andere plek in huis toewijzen waar hij kan ontspannen wanneer hij maar wil.

Leg iets op de bank zodat hij er niet bij kan

Iets wat niet eng is, zoals misschien een wasmand. Zet je wasmanden op de bank zodat er geen zitplek overblijft voor je hond. Het kan even duren, maar uiteindelijk zal je hond eraan gewend zijn geen zitplek op de bank te hebben en zal hij gewoon een andere plek zoeken voor zijn siësta. Laat echter geen verse of vuile kleren in de mand liggen, dan geef je je hond uiteindelijk gewoon iets anders om mee te spelen! En als je denkt dat je hond in de mand gaat slapen, draai hem dan ondersteboven als je hem op de bank legt. Maar vaak gooit uw hond de mand gewoon op de grond om naar de comfortabele plek te gaan!

Sla de kussens op

Als u zich kunt herinneren dit te doen, is het mogelijk een goede methode om uw huisdier van de bank af te houden. Je kunt de kussens omslaan waardoor het niet meer zacht en comfortabel blijft. Je hond zou een hekel moeten hebben aan het harde oppervlak van de bank en daar niet meer rondhangen. Maar nogmaals, het werkt misschien niet! Ik heb honden de kussens weer naar beneden zien draaien of gewoon op het harde gedeelte zien liggen.

Sommige dingen die je NIET moet doen

Hier zijn enkele technieken die sommige mensen u kunnen vertellen om te gebruiken.Ik raad geen van deze aan.Ze zullen uw hond alleen maar bang maken, en u wilt onze honden niet trainen met dergelijke aversieve technieken. Ze kunnen ongewenste angsten of gedragsproblemen veroorzaken die veel erger zijn dan ze van het meubilair af te houden! U wilt er altijd zeker van zijn dat u positieve bekrachtiging gebruikt om uw hond te trainen. Op deze manier heb je altijd een liefdevolle en vertrouwende relatie.

Ik heb gehoord dat mensen aanbevelen om aluminiumfolie op de bank te leggen. Doe dit niet. Het kan uw hond bang maken om niet op de bank te willen komen, maar het kan hem ook voor het leven littekens bezorgen als hij ziet dat u de rol aluminiumfolie uitbreekt om uw restjes in te pakken!

Een andere schriktactiek die mensen aanraden om uw huisdier van de bank te houden, zelfs als u niet thuis bent, is om een ​​eenvoudige stoelmat te kopen, het soort dat in een kantoor wordt gebruikt op laagpolige tapijten, en deze ondersteboven te leggen. Het punt is dat je hond niet van het puntige plastic zal houden om op te zitten, en nadat hij geprikt is, zal hij de bank met rust laten. Nogmaals, het zal hem gewoon bang maken.

Gebruik dus geen enge dingen zoals deze hierboven, of blikken om naar hem te schudden, of spuitflessen, of Tabasco, of iets anders dat angst kan veroorzaken. Dit alles zou kunnen werken en hem van de bank afhouden, maar ze kunnen ook ongewenste gedragsproblemen veroorzaken.

Denk eraan, verlies nooit je geduld met de hond. Als een methode meer tijd kost dan je had gedacht, wees dan geduldig. Schreeuw niet, verhef je stem niet, en vooral, intimideer hem niet om van de bank af te blijven. Je wilt toch niet dat je hond bang voor je is?

14 effectieve manieren om uw hond van de bank te houden (3)

14 effectieve manieren om uw hond van de bank te houden (4)

14 effectieve manieren om uw hond van de bank te houden (5)

14 effectieve manieren om uw hond van de bank te houden (6)

" Vorige post

Volgend bericht »

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated: 12/16/2023

Views: 6521

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.