10 beste gratis en betaalde wifi-heatmapsoftware voor draadloze site-enquête (2023)

Geschreven doorHarris Andrea

WiFi is een ongelooflijk handig communicatieprotocol dat veel wordt gebruikt. In feite is het de de facto standaard die wordt gebruikt om draadloze netwerken te creëren in huizen, bedrijven, openbare ruimtes enz.

10 beste gratis en betaalde wifi-heatmapsoftware voor draadloze site-enquête (1)

Het is echter niet ongebruikelijk dat de signaalsterkte afneemt als gevolg van verschillende factoren, waaronder de afstand tot het toegangspunt, obstakels, concurrerende wifi-signalen en apparaten.

WiFi-heatmap-software kan tijdens een locatieonderzoek een nauwkeurige kaart van de signaalsterkte maken, waardoor een grafische weergave van hete, koude en dode gebieden wordt geproduceerd.

Veel professionals die verantwoordelijk zijn voor het installeren en onderhouden van wifi-netwerken zullen veel waarde hechten aan wifi-heatmapsoftware om een ​​omgeving te implementeren met de best mogelijke draadloze dekking en prestaties.

Ik heb mijn onderzoek gedaan en de beste heatmap-tools op de markt samengesteld in de onderstaande lijst. Sommigen van hen zijn zelfs gratis, zodat ze kunnen profiteren van iemand die iets eenvoudigs wil voor kleinere omgevingen.

Houd er echter rekening mee dat u voor een grootschalige bedrijfssite-enquête professionele apparatuur nodig heeft (wifi-hardware met gespecialiseerde interfacekaarten enz.) zodat u de beste resultaten kunt behalen.

Inhoudsopgave

Ekahau HeatMapper

10 beste gratis en betaalde wifi-heatmapsoftware voor draadloze site-enquête (2)

De Ekahau Heatmapper is een klein pakket dat slechts een minuut nodig heeft om te installeren. Omdat het gratis is, is het ook de moeite van het bekijken waard voor iedereen die problemen heeft met wifi-dekking.

Het wordt geleverd in twee versies, de gratis HeatMapper-versie voor thuisgebruik en SOHO-gebruik en ook de Ekahau Pro-versie, een commerciële oplossing voor zakelijk gebruik.

Hoewel het alleen op Windows werkt, kan het eenvoudig op een laptop worden geïnstalleerd voor de beste draagbaarheid terwijl u zich in de omgeving verplaatst.

Het vindt alle beschikbare toegangspunten in de omgeving en ondersteunt typische wifi-standaarden, waaronder 802.11n en a/b/g.

Nadat u de tool op een Windows-laptop hebt geïnstalleerd en de app hebt gestart, moet u rondlopen in het huis of de kantoorruimte (d.w.z. site-survey) zodat de software alle beschikbare draadloze signalen en toegangspunten in het gebied oppikt.

Na de site-survey (beperkt tot 15 minuten survey) krijgt u een heatmap met kleuren en signaalsterktecijfers (in dBm) van het gebied. Dit zal u helpen om de locatie van toegangspunten of wifi-routers aan te passen, kanalen te wijzigen om interferentie te verminderen, enz.

Zoals we hierboven vermeldden, als je iets krachtigers nodig hebt voor een commerciële onderneming, is het de moeite waard om naar de grote broer van deze software te kijken: Ekahau Pro. Dit omvat veel meer functies voor analyse en probleemoplossing. Je hebt ook wat professionele hardware nodig voor grootschalige onderzoeken van grote gebouwen.

Prijs

 • Heatmapper: gratis
 • Ekahau Pro: tussen $ 4500 en $ 6000

NetSpot

10 beste gratis en betaalde wifi-heatmapsoftware voor draadloze site-enquête (3)

(Video) James Lyne: Everyday cybercrime -- and what you can do about it

Een van de beste dingen van NetSpot is dat u gratis een wifi-analysetool op professioneel niveau krijgt, met de optie om te upgraden naar de enterprise-versie voor nog meer geavanceerde mogelijkheden.

Het werkt op beideMac OSevenals opRamen (7,8,10),en biedt een enorme hoeveelheid informatie in een klein pakket.

NetSpot helpt u om uit te zoeken waar de hotspots en coldspots zijn, evenals de dode zones. Het helpt iedereen om het optimale wifi-netwerk voor thuis, SOHO of grotere omgevingen samen te stellen.

Wanneer u de gratis Netspot-app start, krijgt u informatie zoals:

 • SSID en MAC-adres van de wifi-routers.
 • Een grafische kaart met een geschiedenis van de signaalsterkte.
 • Huidige signaalsterkte in dBm
 • Kanaal van signalen, draadloze band, breedte van frequentiekanaal, gebruikt protocol enz
 • En nog veel meer

Dus, net als de vorige tool in deze lijst, kun je gewoon met je laptop in het gebied rondlopen en beginnen met het onderzoeken van de faciliteit om een ​​warmtekaart van de draadloze signalen te krijgen. Dit zal u helpen bij het herschikken van toegangspunten indien nodig of het wijzigen van kanalen voor een betere dekking.

Prijs

Er zijn zowel gratis als betaalde versies beschikbaar.

De betaalde Enterprise-versie kost $ 499 voor maximaal 10 gebruikers.

SolarWinds WiFi-hittekaart

10 beste gratis en betaalde wifi-heatmapsoftware voor draadloze site-enquête (4)

SolarWinds is misschien niet gratis, maar wat het doet is best verbazingwekkend. Het produceert snel een WiFi-warmtekaart die in realtime wordt bijgewerkt. Hierdoor kunt u eventuele dode hoeken en hun mogelijke oorzaken zien.

Het andere geweldige aan SolarWinds is dat de kaarten die het produceert aantrekkelijk, intuïtief en heel gemakkelijk te begrijpen zijn. Dit maakt het een van de gemakkelijkst te begrijpen WiFi-heatmapping-pakketten die er zijn.

Het ontdekt en brengt zelfs alle aangesloten clientapparaten binnen een straal van 3 meter in kaart. Dit kan helpen bij het oplossen van problemen met gebruikers die klagen over hun wifi-ontvangst. U kunt erachter komen of het probleem hun locatie of hun clientapparaat is.

Door een achtergrondafbeelding van het kantoor- of kamerplan te importeren, sleept u de draadloze punten naar de kaart (routers, toegangspunten enz.) om de warmtekaart te maken.

Het ondersteunt zelfs het maken vannetwerkdiagrammen met behulp van Microsoft Visio.

Prijs:

De wifi-heatmap-functionaliteit wordt hieronder aangebodenZonnewind NPM(Network Performance Monitor) met een prijs van $ 2.995 (startprijs).

Acryl WiFi Heat Maps

10 beste gratis en betaalde wifi-heatmapsoftware voor draadloze site-enquête (5)

Dit is software voor het in kaart brengen van sites op hoog niveau die een heleboel geweldige functies biedt, waaronder uitbreiding van geo-mapping via GPS, weergave van meerdere parameters, analyse van signaalsterkte en -kwaliteit op elke locatie, export van CSV-gegevens voor gebruik in andere tools en meerdere niveaus van rapporten die kunnen worden gegenereerd.

Het is niet gratis, maar de licentieverlening is eenvoudig. U kunt een licentie van 1 maand, 3 maanden, 1 jaar of eeuwigdurend krijgen, afhankelijk van uw behoeften en hoe vaak u de tool wilt gebruiken.

Sommige van de functies die ik leuk vind aan deze software, zijn dat je kunt berekenen hoeveel toegangspunten er nodig zijn, de beste plaats kunt vinden om de wifi-toegangspunten of routers in het gebied te installeren, enz.

Dit betekent dat u de gebiedskaart op de tool moet definiëren en vervolgens de wifi-eindpunten met hun kenmerken moet plaatsen.

(Video) 2022 LONG r/MaliciousCompliance Compilation #002

Prijs

 • Licentie voor 1 maand: € 129
 • Licentie voor 3 maanden: €325
 • Licentie voor 1 jaar: € 879
 • Eeuwigdurende licentie: € 2199

AirMagnet Survey Pro

10 beste gratis en betaalde wifi-heatmapsoftware voor draadloze site-enquête (6)

Dit product is zo ontworpen dat zelfs niet-technische mensen het gemakkelijk kunnen begrijpen en gebruiken.

AirMagnet Survey Pro kan in één keer een WiFi-warmtekaart genereren. Het kan u ook in staat stellen om de optimale positionering van toegangspunten te zien door middel van een simulatie. Hierdoor kun je verschillende wifi-netwerkconfiguraties in realtime met elkaar vergelijken om te zien hoe ze zullen presteren.

Hierdoor kan elk bedrijf zien hoe een eindgebruiker het wifi-netwerk zou ervaren. Als u dit doet, worden alle hotspots, koude plekken en dode zones gemarkeerd.

Wat ik leuk vind aan deze software, is dat het de professional helpt bij het berekenen van de ideale hoeveelheid, plaatsing en configuratie van wifi-toegangspunten voor een succesvolle implementatie.

De software kan worden geïnstalleerd op een laptop, notebook pc of tablet met Microsoft Windows versie 7,8,10 of Apple Macbook Pro.

De verkoper beveelt ook verschillende draadloze adapters aan die worden ondersteund of u kunt zelfs hun Multi-Adapter Kit kopen.

Prijs

Prijsklasse tussen $ 3500- $ 4500 (prijs kan variëren, u moet contact opnemen met de verkoper).

VisiWave-site-onderzoek

10 beste gratis en betaalde wifi-heatmapsoftware voor draadloze site-enquête (7)

Visiwave Site Survey genereert een van de mooiste WiFi-heatmaps in deze lijst. Het brengt elk detail in kaart en visualiseert de WiFi-signaalgegevens in zowel tweedimensionale als driedimensionale kaarten met kleurcodering voor intuïtieve interpretatie.

Visiwave beschikt ook over GPS-integratie en genereert rapporten voor verder onderzoek en analyse.

Een functie die veel mensen nuttig zullen vinden, is de voorspellende enquêtefunctie. Met behulp van deze functie kan men muren en andere obstakels invoeren en Visiwave laten voorspellen hoe de WiFi-warmtekaart eruit zal zien. Dit maakt het gemakkelijk om de wifi-dekking te voorspellen, zelfs voordat een kantoor wordt gebouwd.

MEER LEZEN: 10 handige tools voor netwerkdocumentatie voor IT- en netwerkprofessionals

Wat ik leuk vind aan deze tool, is dat je in het door de software gegenereerde rapport ook de bandbreedte van de datasnelheid of elk punt op de kaart kunt visualiseren.

Prijs

Er zijn verschillende prijsopties beschikbaar, afhankelijk van de functies en mogelijkheden. Hier zijn enkele opties:

 • VisiWave-site-onderzoek: $ 549
 • VisiWave Site Survey Pro (inclusief voorspellende enquêtes): $ 849
 • VisiWave Site Survey Combo (inclusief spectrumanalysator): $ 1649

WiFi Heat Map - Netwerkanalysator en signaalmeter

10 beste gratis en betaalde wifi-heatmapsoftware voor draadloze site-enquête (8)

Als je de voorkeur geeft aan een eenvoudigere aanpak met ultieme draagbaarheid, dan is de WiFi-warmtekaart in de Google Play Store een goede kandidaat. Ondanks het feit dat het in-app-aankopen heeft, kan het gratis worden gebruikt.

Door een kopie van de plattegrond van je huis te uploaden, kun je eenvoudig een warmtekaart van de wifi-signaalsterkte over elkaar leggen.

Als u uw plattegrond niet beschikbaar heeft, heeft de applicatie een ingebouwde maker van plattegronden. Het is zelfs mogelijk om GPS te gebruiken voor buitengebieden en vervolgens te uploaden naar Google Earth voor een geïntegreerde WiFi-kaart waartoe iedereen toegang heeft.

(Video) Orion Nebula WITHOUT a Star Tracker or Telescope, Start to Finish, DSLR Astrophotography

Prijs

Vrij

TamoGraph

10 beste gratis en betaalde wifi-heatmapsoftware voor draadloze site-enquête (9)

Veel WiFi-heatmap-tools zijn behoorlijk complex, maar Tamograph geeft prioriteit aan zowel snelheid als gebruiksvriendelijke bediening. Het werkt met alle gangbare standaarden, inclusief 802.11 a/b/g/n/ac/ax.

Omdat Tamograph zo snel en gebruiksvriendelijk is, verkort het de wachttijd en de tijd die wordt besteed aan het leren van nieuwe tools.

De kaarten zijn heel gemakkelijk te begrijpen en te interpreteren en het werkt zelfs met GPS voor het in kaart brengen van de buitenruimte. Het is misschien niet gratis, maar het is veel goedkoper dan andere vergelijkbare tools en het is ook gemakkelijker te gebruiken.

Om de volledige mogelijkheden van deze tool te verwerven, raadt de leverancier aan om de doosversie van Tamograph te kopen, die een compatibele 802.11 a/b/g/n/ac USB-adapter en een 4 GB USB-flashdrive met installatiesoftware bevat, of de bundeloptie met de USB-spectrumanalysekaart.

Prijs

 • TamoGraph site survey standaard: € 909,00
 • TamoGraph site-onderzoek pro: € 1269,00
 • TamoGraph superbundel: € 1769,00

Arubaanse ether

10 beste gratis en betaalde wifi-heatmapsoftware voor draadloze site-enquête (10)

Aruba Airwave biedt een uitgebreid en gedetailleerd overzicht van alle bekabelde en draadloze toegangspunten, inclusief alle aanwezige mobiele apparaten.

Dit biedt een kaart die tot op detailniveau nauwkeurig is en ideaal is voor IT-professionals op de werkplek en degenen die ter plaatse gedetailleerde site-onderzoeken uitvoeren.

Aruba Airwave bevat ook een uitgebreide prestatiebewakingsfunctie die kan kijken hoe applicaties wifi gebruiken en of ze een risico vormen voor bedrijfskritische bedrijfsapplicaties.

Deze tool biedt ondersteuning voor meerdere leveranciers naast Aruba-netwerken zoals Cisco, Juniper, Brocade, HP, Dell, Alcatel-Lucent enz.

Wat de implementatie betreft, wordt de software geleverd als stand-alone voor installatie op een VM of als vooraf geïnstalleerd apparaat.

Prijs

U dient hiervoor contact op te nemen met het verkoopteam van Aruba.

WiFi-analyzer mobiele app

10 beste gratis en betaalde wifi-heatmapsoftware voor draadloze site-enquête (11)

WiFi Analyzer mobiel is de ideale tool voor diegenen die gewoon een eenvoudige en aantrekkelijke tool nodig hebben om hun netwerk beter te begrijpen. Het bevat misschien niet alle toeters en bellen van geavanceerde en professionele toepassingen, maar het geeft een aantrekkelijke grafiek weer waarmee iedereen in één oogopslag eventuele wifi-congestie kan zien.

Wat WiFi-analyzer het beste doet, is iedereen in staat stellen het beste kanaal voor hun WiFi te bepalen, rekening houdend met interferentie van nabijgelegen netwerken, verbindingssnelheden en signaalsterkte.

Uiteraard is dit beter geschikt voor thuisgebruik en voor het optimaliseren van de wifi-dekking thuis of op een klein kantoor.

Het werkt als app op een Android-smartphone, wat een grote mobiliteit en een gemakkelijk te begrijpen interface biedt.

Conclusie

WiFi is tegenwoordig van cruciaal belang voor de meeste moderne bedrijven, maar het is geen onfeilbaar protocol. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om de beste lay-out voor een wifi-netwerk uit te werken met zoveel beschikbare tools. Of u nu thuis of op het werk bent, deze WiFi-heatmappingtools kunnen u helpen om een ​​betere verbinding en een betere optimalisatie van uwWLAN-netwerk.

(Video) CAMPING in RAIN STORM on Mountain - OZTent AT4 Air Tent

gerelateerde berichten

 • 12 Splunk-alternatieven voor loganalyse, waarneembaarheid en SIEM
 • 10 handige tools voor netwerkdocumentatie voor IT- en netwerkprofessionals
 • Top 10 PRTG-alternatieven voor monitoringnetwerken en IT-infrastructuur
 • Vergelijking van GNS3 vs EVE-NG vs Packet Tracer voor netwerksimulatie

Gearchiveerd onder:Software

10 beste gratis en betaalde wifi-heatmapsoftware voor draadloze site-enquête (12)

OverHarris Andrea

Harris Andrea is een ingenieur met meer dan twee decennia professionele ervaring op het gebied van TCP/IP-netwerken, informatiebeveiliging en IT. In de loop der jaren heeft hij verschillende professionele certificeringen behaald, zoals CCNA, CCNP, CEH, ECSA enz.

Hij is een in eigen beheer uitgegeven auteur van twee boeken ("Cisco ASA Firewall Fundamentals" en "Cisco VPN Configuration Guide") die beschikbaar zijnbij Amazonen ook op deze website.

Opmerkingen

 1. 10 beste gratis en betaalde wifi-heatmapsoftware voor draadloze site-enquête (13)Steve Magpie zegt

  Is er een iOS-app waarmee ik de hotspots voor wifi in mijn huis in kaart kan brengen?
  Het zou ook handig zijn om erachter te komen waar de hotspots voor wifi zijn als ik in een vakantieoord ben.
  Is er een gelijkwaardige app voor de iPhone??

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen.Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

FAQs

How can I map my WiFi signal strength for free? ›

Install a WiFi mapper app on your laptop or mobile device. Use the app to collect WiFi signal data. Let the app turn the collected data into a WiFi heat map.

How do I map my WiFi signal strength in my house? ›

The first thing to do would be to install a WiFi heatmap tool. A laptop or even a mobile device can be used. Once done, the WiFi heatmap software monitors the WiFi signal strength as it is moved around a pre-specified area.

Is Ekahau HeatMapper still free? ›

Ekahau HeatMapper is a free Windows software, that is part of the category Networking software. It's available for users with the operating system Windows XP and previous versions, and you can get it only in English. The current version of the program is 1.1.

Which tool would be used as part of a wireless site survey and produces a heat map? ›

VisiWave is an excellent site survey tool for visualizing your wireless network. The tool lets you create coverage heatmaps, view channel usage and overlap, identify coverage voids, map signal leakage, identify rogue APs, and much more. The tool gives you control over how you collect your data as well.

Is there any app to see signal strength of all networks available? ›

NetSpot WiFi Analyzer (free, Android)

See the strength of the signal you're getting across multiple bands in real time, filter through long lists of networks easily (by security or strength, for example), and see which channels might be overlapping.

What app makes Wi-Fi signal stronger? ›

Wi-Fi Analyzer is a compact Android Wi-Fi booster app for discovering Wi-Fi networks around you and choosing the least occupied wireless channel for your network to operate on. Wi-Fi Analyzer is a simple utility for quick discovery of nearby Wi-Fi networks and it works on the Windows 10/11 operating system.

Where is the Wi-Fi signal strongest? ›

Maximum signal strength, you are probably standing right next to the access point / router. Anything down to this level can be regarded as excellent signal strength.

How can I fix a weak Wi-Fi signal in my house? ›

Here are some ways you can boost your WiFi signal:
 1. Make sure your router isn't hidden or blocked by interferences. Your router should always be in direct line with your wireless devices. ...
 2. Check to see if your router needs a firmware update. An updated and protected router performs best. ...
 3. Use a WiFi booster.

How do I find the signal strength of my location? ›

The field test mode for Android devices varies by phone model and OS version, but it can usually be found under the Settings menu.
 1. Tap “Settings”
 2. Tap “About Phone”
 3. Tap “Status” or.
 4. “Network”
 5. Tap “SIM Status”
 6. Your dBm or rsrp can be found under “Signal strength”
Mar 22, 2023

What is a WiFi heat map? ›

A Wi-Fi heatmap is a visual representation of the wireless signal coverage and strength. Wi-Fi heatmaps are generally overlaid on top of a building or facility floor plan to help give network owners a clear idea of where problem areas are located in relation to the collected survey data and access point locations.

Is Wi-Fi Analyzer app free? ›

WiFi Analyzer is free, has no-ads and does not collect any personal information. WiFi Analyzer is not a WiFi password cracking or phishing tool.

How do I create a heatmap for WiFi? ›

Once you launch Network Atlas, choose the 'create wireless heat map' option from the wizard. Improve the accuracy using the wireless signal sample function. Select 'Take Signal Sample' in the toolbar. Now, we can identify the location of one or more wireless devices on the floor plan.

What tool is best for locating sources of non WiFi RF interference? ›

Spectrum analyzers are frequency domain tools used to measure amplitude in a finite frequency space. Wireless Engineers use spectrum analyzers to locate sources of interference that may have a negative impact on the 802.11 network as well as other protocols that operate in the same frequency, 2.4 or 5GHz.

Is NetSpot free? ›

NetSpot is a free WiFi analysis and troubleshooting app that can really help you assess and boost your wireless network at home or in the office.

Is WiFi map free? ›

Connect to WiFi for Free around the world! WiFi Map is the largest Wi-Fi community in the World!

Is there a tool to measure Wi-Fi strength? ›

Comparison of the Best WiFi Network Analyzers
Company NameBest for
Solarwinds Wireless AnalyzerProactive wifi monitoring and troubleshooting business network
ManageEngine OpManagerReal-time Wi-Fi Strength Monitoring
NetSpotWiFi analysis, and troubleshooting
InSSIDerAnalyzing WiFi channel settings, security, signal strength
2 more rows
Jun 27, 2023

How do I check my signal strength location? ›

Another way to check signal strength is through the Phone Status in Android devices. To do this, go to Settings > About phone > Status > Signal strength. This will display the network type, signal strength, and other information about your device's connectivity.

How do I pick up my Wi-Fi signal from a distance? ›

How To Receive A WiFi Signal From A Long Distance
 1. Buy a WiFi extender. This is likely one of the first answers you'll find when doing a Google search – and with good reason. ...
 2. Invest in a WiFi antenna. ...
 3. Drop the frequency. ...
 4. DIY a reflector panel.

Videos

1. 10 manieren om GELD te verdienen met YOUTUBE!
(Matthijs de Deugd)
2. Lotta travels through Europe with her donkey Jonny in a van
(Peace Love and Om)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated: 01/10/2023

Views: 6229

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.